Albaniens regering erklærer sig som vinder

Albaniens premierminister, Sali Berishas, centrum-højrekoalition erklærer sig i dag med 98,2 procent af stemmerne optalt som vinder af weekendens parlamentsvalg.

- Det Demokratiske Parti og Alliancen for Forandring vandt søndagens parlamentsvalg, siger Majlinda Bregu, der er talskvinde for Berishas demokrater, på et pressemøde.

- Partiet har nu et nyt mandat til de næste fire år, siger Brega. Ifølge hende har centrum-højrekoalitionen sikret sig 71 af de i alt 140 pladser i parlamentet.

På den anden side anklager oppositionen anført af Socialistpartiet Det Demokratiske Parti for valgsvindel.

- Det Demokratiske Parti er i færd med at manipulere Socialistpartiets valgsejr, siger socialisternes talsmand Ditmer Bushati.

- Det Demokratiske Parti har ikke 71 mandater ... det er svindel på bekostning af socialisterne, tilføjer Bushati og understreger, at oppositionen ikke agter at trække sig.

Valgkommissionen sagde tidligere i dag på baggrund af 98,2 procent optalte stemmer, at centrum-højre har vundet 46,81 procent af stemmerne mod 45,42 procent til oppositionen, der ledes af hovedstaden Tiranas borgmester, Edi Rama.

Tidligere premierminister Ilir Metas centrum-venstre Socialistiske Bevægelse for Integration stod til at få 5,59 procent af stemmerne.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen