De sorte bokse er fundet

<p>De sorte bokse fra den nedstyrtede Airbus 310-300 fra Yemenia Air er fundet ved Comorerne i Det Indiske Ocean. I dag begynder bjærgningen.</p>

Artiklens øverste billede

Comoriske embedsmænd siger ifølge Reuters, at Frankrig har sendt et fly til området ved Comorerne for at indlede bjærgningen af de sorte bokse, der blev lokaliseret allerede i går. Også USA har sendt en helikopter til Det Indiske Ocean. Boksene blev lokaliseret til 40 km fra Grande Comores kyst.

"Vi vil i dag koordinere indsatsen med de franske og amerikanske redningshold," siger oberst Ismael Moegni Daho, lederen af det lokale center for redningsaktioner og Civilbeskyttelse.

152 personer er savnet efter styrtet, der skete i hårdt vejr. En 14-årig pige overlevede styrtet. Hun blev samlet op under redningsarbejdet tirsdag af lokale fiskere og speedbåde sendt fra myndigheder på de vigtigste øer, Grande Comore.

Pige uden for livsfare

Pigen, der er blevet identificeret som Bakari Baya fra den franske by Marseilles, har brækket kravebenet og pådraget sig mindre kvæstelser.

"Hendes helbred er ikke i fare. Hun er meget roligt i betragtning af det, hun har været udsat for," fortæller kirurg Ben Imani fra Moroni's El Marouf hospital til Reuters.

Ifølge ABC News frøs hun så meget, at hun ikke kunne gribe den redningskrans, der blev kastet ud til hende, og redningsarbejderen var nødt til at springe i vandet for at redde hende.

"Hun rystede og rystede. Vi puttede fire tæpper over hende og gav hende varmt sukkerindholdigt vand," siger han.

Den14-årige pige var på vej til Comorerne med sin mor, da deres fly styrtede i havet.

Generalsekretæren i Comorernes trafikministerium har ifølge Ritzau sagt, at den 14-årige pige overlevede, fordi hun bar redningsvest.

Flest omkomne fra Comorerne

Størstedelen af de omkomne er fra Comoerne, mens 66 af passagerne var franske statsborgere. Selv om en fuldstændig liste endnu ikke er offentliggjort, var der ifølge yemenitiske myndigheder også statsborgere fra Canada, Etiopien, Indonesien, Marokko, de palæstinensiske områder, Filippinerne og Yemen om bord.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen