Powell: Ingen beviser for, at Saddam Hussein står bag angreb

Den amerikanske udenrigsminister Colin Powell sagde i går, at der ikke er beviser for, at Iraks afsatte præsident Saddam Hussein står bag den seneste tids angreb mod amerikanske styrker i Irak.

Powell afviste blankt i et interview, der senere vises i tv-stationen ABC's udsendelse "Nightline", forlydender fremsat af anonyme amerikanske embedsmænd om, at Saddam Hussein muligvis styrer angrebene fra sin hjemby Tikrit.

- Jeg ved ikke, hvad disse kilder har sagt eller hvem de var, men jeg så historien og gik ind og hev alle de efterretninger, jeg kunne, ud af mine folk, og talte desuden med folk i tjenesten, men jeg kender ikke grundlaget for disse forlydender, sagde Powell.

- Der er ingen beviser, der understøtter den påstand, sagde han.

Tidligere på dagen havde avisen New York Times citeret tre anonyme, højtstående embedsmænd for at sige, at USA havde efterretninger, der tydede på, at Saddam Hussein organiserede i hvert fald nogle af de mange angreb i Irak, og at han gennem de seneste to måneder har samlet forskellige grupper af tilhængere, der har udført angrebene.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen