Paris forbereder sig på terrorangreb

I silende regn afprøvede 600 politifolk, læger, redningsarbejdere og brandmænd iført beskyttelsesdragter og gasmasker i nat beredskabet i tilfælde af et terrorangreb i Paris.

Paris

Efter en lignende øvelse i London var det arrangerede gasangreb i metroen ved Invalides-pladsen den første franske generalprøve på det angreb, som alle krydser fingre for aldrig bliver til virkelighed.

Metrosystemet i Paris var i 1995 mål for en stribe bombeattentater, der kostede otte mennesker livet og kvæstede 200. Men inspirationen til angrebet i nat kom fra Tokyo, hvor medlemmer af Aum-sekten i 1995 spredte død og rædsel ved at hælde giftgassen sarin i metroen.Målet med øvelsen var at afprøve nyindkøbt beskyttelsesudstyr til et kemisk angreb og at træne samarbejdet mellem politi og redningsfolk. Adskillige statister var hyret i rollen som ofre, og de spillede rollen til fuldkommenhed.

"Hvad laver politiet?" og "hjælp, jeg dør", lød nogle af råbene, da den franske regeringschef, Jean-Pierre Raffarin, og hans indenrigsminister, Nicolas Sarkozy, overværede øvelsen.

De franske myndigheder understreger, at der ikke aktuelt er nogen forhøjet risiko for et terrorangreb. Alligevel agter regeringen at arrangere 50 lignende øvelser i større byer over hele landet i løbet af det kommende år.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen