Berlusconi advarer besværlige EU-lande

Den italienske ministerpræsident Silvio Berlusconi afleverede onsdag en utvetydig advarsel til de små EU-lande før afgørende fase af forhandlingerne om forfatningstraktaten.

"Vi kan ikke acceptere et resultat, der skader Unionens interesser. Vi forstår forsvaret for de nationale interesser, men det må ikke forhindre, at vi får et godt resultat, der konsoliderer integrationen i Europa," sagde Berlusconi i Europa-Parlamentet i Strasbourg, hvor han talte i sin egenskab af EU-formand.

Berlusconi truede indirekte med, at de nationale interesser, som landene møder op med og kræver indskrevet i traktaten, kan betyde, at EU ikke når at slutte forhandlingerne i december.

"Vi vil gøre alt, der er muligt for at afslutte forhandlingerne til december, men vi vil ikke gøre det på bekostning af vores fælles interesser," sagde Berlusconi.

Det, der især skiller landene, er de institutionelle spørgsmål. Et af de store problemer er, hvordan EU-Kommissionen skal se ud i fremtiden. Her slås de store og små EU-lande om, hvorvidt hvert enkelt land skal have sin egen kommissær.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen