Scharping træder tilbage som SPD-næstformand

Tysklands tidligere forsvarsminister Rudolf Scharping vil gå af som SPD's næstformand på de tyske socialdemokraters partikongres til november. Det sker i protest mod forbundskansler Gerhard Schröders reformpolitik.

- Jeg er meget bekymret for partiet. SPD har mistet rigtig mange loyale medlemmer, tabt flere valg og forspildt megen tillid, sagde Scharping sent i går til avisen Trierischer Volksfreund.

Scharping bebudede sin afgang samme dag, som den rød-grønne forbundsregering efter et langvarigt krisemøde besluttede at holde pensionerne i ro til næste år på grund af et minus på otte milliarder euro (59,4 milliarder kroner) i statens pensionskasser. Det betyder, at de omkring 20 millioner tyske pensionister i 2004 for første gang i forbundsrepublikkens historie reelt får mindre i pension, blandt andet fordi de nu selv skal betale bidraget til den såkaldte plejeforsikring.

Ifølge en socialdemokratisk talsmand havde Scharping ikke orienteret partiet om sin snarlige afgang. Formanden for socialdemokraternes ungdomsorganisation, Niels Annen, opfordrede Scharping til også at forlade Forbundsdagen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen