Afstemning i Forbundsdagen skal gå om

To vigtige parlamentsafstemninger om den tyske forbundskansler Gerhard Schröders reformpakke Agenda 2010 måtte fredag middag gå om, fordi der var sket en hidtil uset fejl i optællingsproceduren i Forbundsdagen i Berlin.

Stemmerne fra to adskilte afstemninger var ved en fejltagelse blevet hældt sammen i én bunke under optællingen, oplyste Forbundsdagens konservative vicepræsident Norbert Lammert i Rigsdagen.

- Derved er antallet af parlamentsmedlemmer på forunderlig vis blevet øget, sagde Lammert.

Modsat i Folketinget, hvor medlemmer trykker på en knap og stemmerne optælles elektronisk, skal forbundsdagsmedlemmerne aflevere en blå seddel, hvis de stemmer ja, en rød, hvis de stemmer nej, og en hvid, hvis de stemmer blankt. Bagefter optælles stemmerne bag lukkede døre efter gammeldags manér af håndplukkede optællere fra alle partier.

De konservatives finansordfører Friedrich Merz udnyttede spontant optællingsuheldet til at angribe den rød-grønne forbundsregering.

- Nu kan vi se, at regeringen ikke engang kan finde ud af at gennemføre en simpel afstemning, sagde Merz fra talerstolen, men blev øjeblikkeligt afbrudt og irettesat af sin partifælle Lammert.

Forbundskansler Schröder har på forhånd bebudet at gå af, hvis hans reformpakke ikke får flertal i Forbundsdagen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen