Minister i skudlinjen efter terroralarm

Fortsat forhøjet sikkerhed i Prags lufthavn hvor synsk kvinde udløste terroralarm.

Prag

Sagen om en såkaldt synsk kvinde, der udløste terroralarm i Prags internationale lufthavn, har nu nået regeringsniveau i Tjekkiet.

En kvinde, der hævder at være synsk, advarede onsdag politiet om terrortrusler mod specifikke fly. Myndighederne tog ingen chancer og sendte et pansret køretøj og patruljer bevæbnet med maskingeværer til lufthavnen, hvor sikkerheden stadig i dag er forhøjet.

Politiet sorterer under indenrigsminister Ivan Langer, og den socialdemokratiske opposition kræver nu ministerens afgang og en undskyldning til passagererne:

»Langer har indikeret, hvad man kan forvente fra hans regering, når et af regeringens mest indflydelsesrige medlemmer tilsyneladende ligger under for det obskure,« siger socialdemokraternes leder, Jiri Paroubek, ifølge nyhedsbureauet CTK.

Paroubek ser terroralarmen som bevis for, at Langer er »fuldstændig inkompetent«, og en tidligere indenrigsminister, Frantisek Bublan, mindes ikke nogensinde at have hørt om, at information fra en clairvoyant er blevet betragtet som troværdigt.

Bag socialdemokraternes ministerstorm ligger også beskyldninger om vennetjenester til politikere, der sikrede den skrøbelige regering i en tillidsafstemning, og utilfredshed med, at indenrigsministeren har bebudet adgang til kilometervis af hemmelige dokumenter fra kommunisttidens hemmelige politi. Modstandere af Ivan Langers projekt, Åben fortid, frygter, at dokumenterne kan misbruges politisk.

shan@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen