Israel: Kom væk fra det sydlige Beirut

Israel advarer indbyggerne i den sydlige del af Libanons hovedstad om, at de skal flygte.

Det israelske luftvåben kastede torsdag flyveblade ud over den sydlige del af Libanons hovedstad, Beirut, og advarede de tilbageværende indbyggere i de bombemedtagne kvarterer om, at de skal se at komme væk.

Det sydlige Beirut er overvejende befolket af Hizbollah-tilhængere, og området er flere gange blevet bombet af Israel under det én måned lange opgør mellem Israel og Hizbollah.

Mens Beirut belavede sig på nye bombardementer, udkæmpede israelske soldater og Hizbollah-militsen hårde kampe i det sydlige Libanon.

Israels hær trængte fremad og dybere ind i Libanon under voldsomme skudvekslinger med Hizbollah, rapporterede det britiske nyhedsbureau Reuters.

Imens sendte Hizbollah omkring 70 raketter imod Israel, hvor de ifølge redningstjenesten dræbte to mennesker i en landsby beboet af israelske arabere.

Israels regering gav onsdag grønt lys til, at hæren kan udvide operationerne i Sydlibanon, men senere sagde regeringens turistminister, Yizhak Herzog, som er medlem af sikkerhedskabinettet, at regeringen har besluttet at holde igen med en mere slagkraftig offensiv for at give diplomatiet en chance.

- Vi kan tillade lidt mere tid for at se, om der er mulighed for en diplomatisk proces, sagde han.

Forhandlingerne i FN's Sikkerhedsråd om en resolution, der kan standse krigshandlingerne, synes fortsat at være i hårdknude. Der tales om, at den libanesiske hær skal sende 15.000 mand til Sydlibanon for at kontrollere området. men israelerne har ikke tillid til, at hæren kan magte at holde Hizbollah-militsen væk fra grænseområdet.

De arabiske lande vil have en resolution, der taler om, at Israel skal trække sig tilbage.

Den væbnede konflikt har bevæget sig ind i sin femte uge, og flere end 1000 mennesker er dræbt. Libanon er ramt af en omfattende humanitær krise, israelere er flygtet sydpå fra det nordlige Israel eller lever en stor del af tiden i beskyttelsesrum.

Langt de fleste dræbte er civile, og langt de fleste er dræbt i Libanon. 121 israelere har mistet livet, de fleste er soldater.

Tabstallene fra slagmarken er præget af betydelig usikkerhed. Israels hær sagde sent onsdag, at 15 soldater var blevet dræbt under svære kampe onsdag i Sydlibanon.

Torsdag sagde en israelsk brigadegeneral, at onsdagens kampe havde kostet flere end 50 Hizbollah-militssoldater livet.

Libanesiske sikkerhedskilder anslår, at Hizbollah under konflikten har mistet omkring 100 mand. Hizbollah selv siger 60, mens Israel taler om mellem 400 og 500.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.