SAS flyver igen på Heathrow

Det er igen muligt at komme ud og ind af lufthavnen i Heathrow. SAS genoptager sine flyvninger til lufthavnen klokken 18 - og flyver retur et par timer senere.

Det er nu muligt for strandede SAS-passagerer i Heathrow Lufthavn nær London at komme hjem til København. SAS har genoptaget trafikken til og fra lufthavnen med den første afgang i aften ved 18-tiden - for igen at returnere med planmæssig ankomst i Københavns Lufthavn omkring klokken 23.

Det oplyser kommunikationsdirektør i SAS, Anne Bove-Nielsen, til Ritzau:

- Vi kan heldigvis genoptage flyvningen til og fra lufthavnen her til aften. Man har hele dagen suspenderet trafikken i Heathrow, og derfor valgte vi indtil nu at aflyse afgangene dertil, siger Anne Bove-Nielsen.

SAS har foreløbig aflyst otte ud af 12 afgange mellem København og Heathrow. Mens British Airways har valgt at aflyse alle flyvninger fra Heathrow og ud i Europa. Samtidig opfordrer selskabet folk med en British Airways-billet med afgang fra Københavns Lufthavn torsdag til Heathrow til at blive hjemme.

Københavns Lufthavn opfordrer passagerer til at holde sig underrettet via lufthavnens hjemmeside www.cph.dk.

Det øgede terrorberedskab i de britiske lufthavne betyder dog, at der er forsinkelser på stort set alle afgange til og fra England. Ryanair og Sterling, der flyver på henholdsvis Stansted og Gatwick, døjer også med timelange forsinkelser.

Det fejlslagne terrorangreb i England har fået Statens Luftfartsvæsen (SLV) til at kræve skærpet opmærksomhed i de danske lufthavne.

- Vi har her til formiddag været i kontakt med de fire danske lufthavne, der flyver til England, og bedt dem om at skærpe opmærksomheden ved sikkerhedskontrollen. Det drejer sig om lufthavnene i København, Århus, Billund og Esbjerg, siger kommunikationsdirektør i Statens Luftfartsvæsen (SLV), Thorbjørn Ancker, til Ritzau.

Ifølge kommunikationsdirektøren har lufthavnene blandt andet fået besked på at tjekke passagerernes håndbagage mere intensivt.

De britiske myndigheder har helt forbudt passagerer at medbringe håndbagage om bord på fly, der letter fra London. Men de danske luftfartsmyndigheder og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har foreløbig ikke fundet det nødvendigt at gøre det samme i Danmark.

- Indtil videre er det stadig tilladt at tage håndbagage med om bord på flyene fra Danmark til England. Men passagerer, der skal videre fra London, gør nok klogt i at tjekke håndbagagen ind sammen med resten af bagagen. For de får ikke lov til at tage den med om bord, når de flyver fra London, siger Thorbjørn Ancker.

I Københavns Lufthavn bekræfter kommunikationsdirektør Anette Haaning, at man har skærpet sikkerhedstjekket.

- Hvordan kan jeg af sikkerhedsmæssige grunde ikke fortælle, men det har ingen indflydelse på ventetiden. Man kan fortsat komme igennem security på 10 minutter, siger Anette Haaning.

Hun opfordrer passagerer, der skal til England, til at holde sig underrettet om forsinkelser og aflysninger via lufthavnens hjemmeside www.cph.dk.

Britiske fly-aflysninger

British Airways aflyser alle europæiske afgange til og fra Heathrow. Passagerer med afgang fra Københavns Lufthavn til Heathrow skal ikke møde op.

Selskabet refunderer eller ombooker billetter på afgange, som er blevet aflyst.

Alle easyJet-afgange til og fra London Gatwick, Luton og Standsted aflyst, meddeler selskabet. Og Ryanair har også begrænset sine flyvninger til og fra England.

Skærpet kontrol

Flere eksperter i USA og Storbritannien giver over for nyhedsmedier udtryk for forvirring og usikkerhed om, hvordan lufthavnene fremover skal håndtere kontrol af bagage og passagerer. Det skyldes, at man kun kan agere over for metoder, som man kender til.

F.eks. betød indsmugling af sprængstof i et fly fra Paris for et par år siden nye retningslinier.

Denne gang er der tale om forfinede metoder fra terroristernes side. De havde til hensigt at smugle flydende, sprængfarlige kemikalier ind i håndtasker og herefter bringe seks store fly til sprængning.

Denne nye trussel rejser alvorlige problemer og øjeblikkeligt behov for nye kontrolmetoder, som ikke findes.

JP/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.