Beirut delvist ødelagt

Nye bombeangreb mod Beirut selv om Hizbollahs leder truer med at angribe Tel Aviv. Israel blokerer den libanesiske hovedvej langs kysten til Syrien.

Israelske fly angreb tidligt fredag atter den sydlige del af Libanons hovedstad, Beirut. Mindst 19 eksplosioner rystede ifølge libanesisk politi de Hizbollah-dominerede sydlige bydele, mens kampene mellem israelske landstyrker og Hizbollah-krigere fortsatte sydpå ved grænsen mellem Libanon og Israel.

Bombeangrebene kommer, efter Hizbollahs leder, Sayyed Hassan Nasrallah, sent torsdag truede med at angribe Tel Aviv, hvis Israel angriber Beirut.

- Hvis I rammer Beirut, vil den islamiske modstandsbevægelse ramme Tel Aviv, og den er i stand til det, sagde han i en videooptagelse.

Hizbollah er rede til at slutte sine raketangreb på det nordlige Israel, hvis den jødiske stat indstiller sine angreb på civile områder i Libanon, sagde han.

Nasrallah fik sit svar øjeblikkeligt torsdag aften, da en kilde i det israelske forsvarsministerium sagde til en tv-station, at Israel vil smadre Libanons infrastruktur, hvis Hizbollah-raketter rammer Tel Aviv.

Tidligt fredag fortsatte angrebene også andre steder i Libanon. Israelske kampfly ødelagde tre broer nord for Beirut og blokerede dermed for trafik på hovedvejen til Syrien langs kysten. I forvejen har Israel hindret for færdsel på hovedvejen mellem Beirut mod øst til Syrien.

Samtidig strammede israelske styrker blokaden af Libanon til havs og i luften.

Den shiamuslimske Hizbollah-milits videreførte torsdag angrebene på civile mål i det nordlige Israel. Inden for en time affyrede Hizbollah over 150 raketter hen over grænsen og dræbte otte israelere.

Fremrykning

Samtidig forberedte den israelske forsvarsminister, Amir Peretz, de israelske soldater på at rykke frem mod Litani-floden 20 kilometer inde i det sydlige Libanon for at rydde området for Hizbollah-militsfolk.

10.000 israelske soldater rykkede i løbet af dagen seks kilometer ind i det sydlige Libanon for at etablere såkaldte sikkerhedszoner omkring 20 landsbyer.

Tre israelske soldater blev fredag dræbt og flere andre såret i kamp i det sydlige Libanon, rapporterer den arabiske satellit-tv-kanal al-Arabiya.

Det amerikanske udenrigsministeriums talsmand sagde, at han håber, at FN's Sikkerhedsråd fredag kan blive enig om en resolution, der kan afslutte kampene.

USA, Storbritannien og Frankrig overvejer, om det kan lade sig gøre at forstærke den nuværende FN-styrke i det sydlige Libanon, indtil der kan dannes og indsættes en mere slagkraftig international styrke i området. Men Frankrig tvivler på, at Sikkerhedsrådet kan være klar med en resolution inden for de nærmeste dage.

Ifølge den libanesiske premierminister, Fouad Siniora, har over tre ugers krig medført, at 900 mennesker er blevet dræbt i Libanon. 3000 andre er blevet såret.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.