34 børn dræbt ved israelsk luftangreb

Dødstallet stiger fortsat efter det israelske angreb på den libanesiske landsby Qana. Nyhedsbureauer og tv-stationer melder nu om tæt på 60 dræbte. Foreløbig er der fundet 27 dræbte børn. Angreb på FN-bygning i Beirut.

Øjenvidner og redningsfolk fortæller, at adskillige huse i landsbyen Qana kollapsede. En tre-etagers bygning, hvor flere end 60 mennesker havde søgt ly i kælderen, blev delvis ødelagt, og de mange mennesker blev fanget, da dele af bygningen styrtede sammen.

Vidner fortæller til BBC News, at luftangrebet var så voldsomt, at mange blev mast under murbrokker, men andre lå kvæstet ude af stand til at bevæge sig. Ifølge BBC News er mindst 34 af de ofrene børn.

Libanon kræver våbenhvile

Libanons premierminister, Fuad Siniora, fordømmere, hvad han kaldte "israelske krigsforbrydere" og siger, at der ikke bliver nogen forhandlinger med Israel, så længe der ikke er en våbenhvile.

Det afviser Israels regeringschef, Ehud Olmert, fortsat. Israel afviste lørdag et FN-forslag om en 72-timers våbenhvile.

Israel giver Hizbollah skylden

Israel siger, at Hizbollah brugte byen til at affyre raketter mod Israel. En talsmænd for det israelske forsvar, Jacob Dalal, siger til CNN News, at man på forhånd med flyveblade og via højttalere havde opfordret civile til at forlade området.

Talsmanden fortæller, at der fra Qana gennem flere dage er blevet affyret raketter mod bl.a. den israelske kystby Nahariya.

"Vi har i flere dage angrebet raketkastere i området, og denne gang gik vi målrettet efter et Hizbollah-tilholdssted. Vi vidste ikke, at der stadig var civile i området," siger talsmanden.

"Det er Hizbollah, der har valgt at stille raketkastere op i området og dermed udsat civile for fare. Det er Hizbollah, der har gjort området til en krigszone," tilføjer Jacob Dalal.

Samtidig fortæller en talsmand for den israelske forsvarsminister, Amir Peretz, at ministeren har bedt om en undersøgelse angrebet mod Qana.

Demonstrationer i Beirut

Det israelske angreb har udløst voldsomme demonstrationer i Beirut, hvor en FN-bygning bl.a. er blevet angrebet. Ifølge BBC og CNN er der tale om "nogle hundreder" af demonstranter.

Mange af demonstranterne er tilhængere af Hizzollah. Demonstranterne har smadret vinduer og døre i FN-bygningen.

Før det israelske angreb på Qana havde cirka 600 mennesker mistet livet i Libanon. Siden en tredjedel af ofrene er børn. 51 israelere - heraf 18 civile - er blevet dræbt under den nu næsten tre uger lange konflikt.

Rice: Tid til våbenhvile

Den amerikanske udenrigsminister, Condoleezza Rice, har efter angrebet aflyst et besøg i Beirut, men hun siger, at tiden nu er inde til en våbenhvile.

Jordans kong Abdullah betegner det israelske angreb som en "forfærdelig forbrydelse", mens Storbritannien udenrigsminister, Margaret Beckett, beskriver luftangrebet som "helt forfærdeligt".

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.