Smagsløg afgør, om børn kan lide grøntsager
En undersøgelse fra USA konkluderer, at børn med følsomme smagsløg har tendens til at spise færre grøntsager end andre børn.
Når børn skriger nej og ruller øjne til forældrenes forslag om flere grøntsager, kan det skyldes, at deres smagsløg er følsomme over for den bitre smag.
I en ny undersøgelse fra USA har forskere undersøgt 65 børn, som ikke er begyndt i skole endnu, og konklusionen var klar: De børn, hvis smagsløg var ekstra følsomme over for den bitre smag, kunne ikke så godt lide grøntsager.
Rapporten, der er offentliggjort i American Journal og Clinical Nutrition, viser, at et gen ved navn TAS2R38 afgør, om man er specielt følsom overfor fødevare med bitter smag. Det samme gen viser sig nu at have indflydelse på, om man kan lide grøntsager.
Mens kun otte procent af de børn, som ikke havde genet, afviste at spise grønt, var det 32 procent af de børn med følsomme smagsløg, som rullede med øjne, da gulerødder og broccoli blev sat på bordet foran dem.
Ifølge forskerne skal forældre indse, at børnene ikke nødvendigvis bør kunne lide grøntsager, bare fordi forældrene selv kan.
- Forældre bør ikke forsøge at tvinge deres madpræferencer videre til børnene, siger medforfatter på rapporten, professor i madpsykologi ved Rutgers universitetet i New Jersey Beverly J. Tepper.
Hun forklarer, at en forælder, som måske elsker broccoli, kan have et bitterfølsomt barn, som ganske enkelt ikke nyder det grønne på samme måde.
/ritzau/Reuters