Flygtninge strømmer til Beirut

Morgenavisen Jyllands-Posten har talt med libanesiske familier på flugt fra bomberne. De har mistet flere pårørende, og under flugten i to biler blev de ramt af israelsk ild.

Beirut

I et klasselokale på Prins Shakib Erslan skolen i Beirut har familierne Rannan og Abdallah søgt ly for de seneste døgns hyppige bombeangreb over Libanon. De er 29 personer i alt, inklusive børnene, og må deles om det knapt 40 kvadratmeter store lokale samt otte skumgummimadrasser til at sove på.

Lørdag mistede de to familier et større antal pårørende i det hidtil blodigste enkeltstående angreb i den fem dage lange konflikt, som siden fredag har udviklet sig til åben krig.

Angrebet fandt sted i den sydlige by Marwahin, og ifølge en ledende FN-rådgiver blev »mindst 16 civile« dræbt. Hospitalet i den nærliggende by Tyre oplyste, at det modtog 21 lig, heraf en del børn. De to familier siger, at der er tale om 23 dræbte. Hvor mange af dem, der er deres pårørende, ved de ikke med sikkerhed, bl.a. fordi mange af ligene ikke er genkendelige.

De dræbte flygtede fra Marwahin i to biler ved middagstid, efter at israelerne et par timer forinden havde udsendt en advarsel om at byen snart ville blive udsat for luftangreb. I Marwahins udkant blev de flygtende ramt af israelsk ild, og fotografier fra stedet viser bl.a. forkullede lig af adskillige børn, der ligger spredt ud på jorden ved siden af sandaler og vragrester fra bilerne.

Israelsk militær har efterfølgende meddelt, at dets luftvåben har angrebet et område, »som Hizbollah brugte til at affyre missiler fra.« I meddelelsen beklager man de civile tab, men anklager samtidig Hizbollah for at operere fra områder, som er beboet af civilbefolkningen.

Den 18-årige Maya Abdallahs mor samt fire af hendes søskende var i Marwahin på ferie, da ultimatummet kom. Søndag formiddag fik hun vished for, at en bror og en søster er i live, men moderen og en femårig bror samt en søster på 12 ved hun intet om.

Hendes far tog lørdag til Tyre for at få oplysninger om sin familie, men har foreløbig kun fundet sine to børn i live. Samtidig søgte Maya Abdallah og hendes øvrige fem søskende tilflugt på Prins Shakib Erslan skolen. De bor i Bir Hassan, en af Beiruts sydlige forstæder, som siden onsdag har været udsat for heftige, israelske luftangreb.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.