PLO-repræsentant i Norge advarer mod storkrig

Repræsentanten for Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation, PLO, i Norge er alvorligt bekymret for, hvad situationen i Mellemøsten kan udvikle sig til.

Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation PLO's repræsentant i Norge, Yasser Najjar, mener, at der er stor risiko for, at konflikten i Mellemøsten kan udvikle sig til en storkrig.

- Udviklingen i Palæstina i de sidste 14 dage er ekstremt alvorlig. Det handler ikke længere om sammenstød mellem den israelske hær og palæstinensiske grupper. Det er langt mere end det, sagde Najjar torsdag, da han mødte norsk presse.

- Hvis ikke Israel indstiller angrebene, vil mange andre lande - også uden for regionen - blive draget ind i stridighederne. Konflikten kan udvikle sig til at omfatte hele verden, advarede han.

Najjar mener, at optrapningen af krigshandlingerne i både Gaza og Libanon vil svejse modstanden mod Israel sammen.

- Hver araber, palæstinenser og muslim vil stå sammen mod Israel, sagde han.

PLO's talsmand lægger hele ansvaret for optrapningen på Israel. Han accepterer ikke påstande om, at Hizbollah må tage sin del af ansvaret for den eskalerende konflikt i Libanon.

- Hizbollah er mine brødre. Jeg kan ikke fordømme mine brødre. Enhver person, der kæmper mod Israel, er en helt i mine øjne, sagde Najjar.

Han mener, at Israel ikke respekterer nogen, heller ikke den libanesiske regering. Han påpeger, at landet har rettet trusler mod alle lande i regionen og sågar har truet med at bombe Aswan-dæmningen i Egypten.

- Alle Israels venner i Europa er nødt til at fortælle dem, at deres politik er meget farlig. Israel gør Palæstina til en "killing field". Vi mener, at der bør indkaldes til en international fredskonference så hurtigt som muligt, sagde han.

Najjar blev også spurgt om de israelske soldater, der er taget til fange. Han svarede, at de bliver behandlet som krigsfanger i overensstemmelse med Genèvekonventionen, og at de bliver behandlet bedre end palæstinensiske fanger i israelske fængsler.

- Den israelske soldat er ingen civil person. Han blev taget på palæstinensisk område, mens han skød for at dræbe palæstinensere, sagde Najjar.

Han mener, at der er en mulighed for, at soldaterne kan blive løsladt, men ikke uden betingelser og ved hjælp af diplomatiske midler. Løsningen er ifølge PLO's talsmand udveksling med palæstinensiske fanger, som efter hans mening også er krigsfanger.

/ritzau/NTB

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.