Etisk Råd positiv over for terapeutisk kloning

Medlem af Etisk Råd, etnolog Karen Schousboe, er positivt stemt over for kloningsteknikken, fordi metoden åbner for nye behandlingsmuligheder af sygdomme.

Det siger hun efter, at det søndag kom frem, at amerikanske forskere nu er i stand til at klone menneskefostre. Ifølge firmaet Advanced Cell Technology er det for første gang lykkedes dets forskere at klone et menneskeligt foster. Det betyder, at man ved at bruge kloningsteknik kan dyrke en gruppe stamceller.

Men for Karen Schousboe betyder amerikanernes gennembrud dog ikke, at man nu reelt er i stand til at klone menneskelige fostre.

- For det første er der ikke tale om fostre, men en klump af celler. Disse kan blive til et foster, men det kan alle celler i vores krop ved hjælp af den teknik. For at tale om et foster, skal celleklumpen være undfanget i livmoderen. Det er den ikke, og derfor er der ikke tale om et foster, siger Karen Schousboe.

Der er bare tale om gamle celler, der blot har fået tilsat nyt brændstof og nu kan bruges til at reparere, siger hun.

- For det andet er der intet nyt i teknikken. Det nye i det her er, at man har brugt menneskeligt arvemateriale, fastslår Karen Schousboe.

Kloning har tidligere været et stridspunkt i Etisk Råd, som dog samlet går imod såkaldt reproduktiv kloning med befrugtede æg. Terapeutisk kloning, derimod, som er tilfældet her, er de fleste i rådet positive overfor.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen