USA bekræfter miltbrand i brev til børnelæge i Chile

De amerikanske sundhedsmyndigheder bekræftede torsdag, at det var miltbrand, der i mandags blev fundet i en kuvert sendt til børnelægen, Antonio Banfi, på et hospital i Chile.

De 13 mennesker, som på Calvo Mackenna sygehuset i hovedstaden, Santiago, har været i kontakt med kuverten, er alle i behandling, og tilsyneladende er ingen smittet med sygdommen.

Miltbrandbakterierne bliver nu sendt til yderligere undersøgelser for at stadfæste, hvorvidt de er ens med de bakterier, som medier og offentlige kontorer i USA har modtaget med posten.

I alt fem personer i USA er siden begyndelsen af oktober døde af miltbrand, og 13 andre har været smittet af sygdommen.

To steder i de amerikanske fængselsmyndigheders hovedkvarter i Washington blev der i mandags fundet spor af miltbrand. I en pressemeddelelse fra justitsministeriet blev fundene beskrevet som "sparsomme med minimal risiko for at indånde miltbrand", og de ansatte blev opfordret til at fortsætte deres arbejde som normalt.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, hælder til, at der næppe er en sammenhæng mellem miltbrandangrebet og terrorangrebene den 11. september mod New York og Washington. Muligheden for indblanding fra tilhængere af den eftersøgte Osama bin Laden udelukkes dog ikke.

Samtidig har justitsminister John Ashcroft sagt, at miltbranden formentlig spredes i USA af en enkeltperson med et vist kendskab til biologi.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen