Bin Laden ønsker at dø, før amerikanerne fanger ham

Osama bin Laden, der jages intenst af amerikanske specialstyrker, har bedt sine hjælpere om at dræbe ham, før han bliver fanget af de amerikanske soldater.

Det skriver den saudiarabiske avis Al-Watan onsdag. Avisen fortæller, at den saudiarabisk fødte fundamentalist har efterladt sin sidste vilje på videobånd, hvor han efter sigende opfordrer til flere angreb på USA.

- Bin Laden har informeret en række folk tæt på ham om, at han lever sine sidste uger eller dage, skriver avisen, som citerer højtinformerede amerikanske og europæiske kilder i Paris.

Ifølge al-Watan nægter bin Laden at lade amerikanere eller medlemmer af Den Nordlige Alliance dræbe ham. Han nægter ligeledes at lade sig tage til fange, da det ville være et stort nederlag for ham.

- Bin Laden har endda bedt en af sine egne sønner om at skyde ham for at undgå at blive taget til fange af amerikanerne eller den afghanske opposition. Han mener, at det er bedre at dø i hænderne på sine hjælpere eller sine sønner - fremfor at blive fanget af fjenden, skriver den saudiarabiske avis, al-Watan.

Avisen tilføjer, at bin Laden har været på flugt, siden Talibanstyrkerne mistede den nordlige by, Mazar-i-Sharif, i sidste uge. Han er angiveligt i selskab med et 200 mand stort og stærkt bevæbnet følge, der består af arabere og andre ikke-afghanske muslimer, som alle er medlemmer af bin Ladens al-Qaeda-organisation.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen