Britisk politi anholder i alt otte mistænkt for bombeangreb

To mænd blev i weekenden anholdt i Storbrittanien, mistænkt for at stå bag en stribe bombeattentater. Dermed har britisk politiet anholdt i alt otte personer siden torsdag, hvor jagten på gerningsmændene til mindst otte bombeangreb gik ind.

En 25-årig mand blev anholdt sent lørdag, og en anden søndag nær Leeds i det nordlige England, oplyste en talsmand for politiet. De to er anholdt under henvisning til en anti-terror lov, som giver politiet lov til at tilbageholde mistænkte personer i op til syv dage uden at sigte dem. De seks andre blev anholdt torsdag i henholdsvis London og Liverpool.

Alle otte personer mistænkes for at være medlemmer af Real IRA, en udbryderorganisation fra den irske undergrundshær IRA, som går imod den igangværende fredsproces.

Helt fredeligt var der ikke i Nordirland i weekenden. Tre betjente blev såret i det nordlige Belfast, da katolikker og protestanter sent søndag tørnede sammen for tredje nat i træk.

Ifølge politiet blev de tre såret, da de forsøgte at afbryde kampe mellem de to grupper, der brugte molotov cocktails, brosten, flasker og andre flyvende objekter herunder fyrværkeri mod hinanden og politiet.

Flere betjente blev fredag nat såret i lignende uroligheder i det nordlige Belfast, og i den vestlige del af byen blev en brandmand såret, da han og hans kolleger blev ramt af en byge af kasteskyts fra en gruppe unge i et bagholdsangreb.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen