Annonce
International

Livsfarlige metoder: Europol advarer om ny tendens inden for smugling af migranter

Migrantsmugling er fortsat en meget attraktiv forretning for kriminelle, lyder det fra Europol.

Europol viser billeder af en rekonstruktion, hvor en person bliver skjult på pladsen mellem motor og kølerhjelm. Foto: Europol

Det er blevet vanskeligere at holde sig under de retshåndhævende myndigheders radar, når man sniger sig over grænsen, og det får kriminelle grupper til at tage potentielt livsfarlige metoder i brug.

Det skriver Europol i en pressemeddelelse.

Nogle af de seneste tendenser inden for smugling af migranter er netop blevet offentliggjort af en ny rapport fra Europols European Migrant Smuggling Centre, som er baseret på observationer fra et monitoreringsteam.

Ti illegale immigranter døde i lastbil foran supermarked

En af de nye metoder, der ifølge Europol er blevet observeret, er, at migranterne bliver skjult oven på køretøjets motor på den trange plads mellem motoren og motorhjelmen, umiddelbart før køretøjet når grænseovergangen. Metoden er potentielt livsfarlig, lyder det i pressemeddelelsen.

Europol beskriver et eksempel, hvor en migrant har måttet betale ca. 7.000 euro - svarende til 52.000 kr. - for den tjeneste ved en envejstur fra Tyrkiet til Østrig.

»Denne udvikling viser, at migrantsmugling fortsat er en meget attraktiv forretning blandt kriminelle,« skriver Europol.

Den hyppigst anvendte metode til smugling er fortsat brug af lastbiler og varevogne. Det kan ligeledes være en livsfarlig metode, idet migranterne i nogle tilfælde rejser i overfyldte køretøjer med risiko for iltmangel.

Derudover beskriver Europol flere andre såkaldte trends:

Blandt andet har man observeret at en alternativ rute via Sortehavet, hvor migranterne hovedsageligt rejser fra Tyrkiet til Rumænien, er blevet genoptaget. Man har også set en stigning i antallet af migranter, der ankommer til Spanien via den vestlige Middelhavsrute.

I rapporten fremhæves det desuden, at der bliver brugt fritidsfartøjer - for det meste sejlbåde - til smugling af migranter fra Tyrkiet til Italien, og at EU benyttes som transitområde for migranter, der ønsker at nå til USA og Canada.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Se dig for, og spar mange penge på ny grill
Der er stor forskel på, hvad de samme grill bliver solgt til på tværs af butikkerne. Du sparer i gennemsnit 29 procent ved at holde øje. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her