International

Russisk politiker har besøgt Nordkorea og bekræfter: De vil teste missil, der kan ramme USA's kyst

Eksperter fra CIA har tidligere spået, at Nordkorea vil udføre en test omkring den 10. oktober.

Nordkorea viser ofte deres våbenlager frem ved mærkedage. Den 10. oktober fejret styret sig selv og skabelsen af landets regerende - og eneste - parti. Arkivfoto: Wong Maye-E/AP

Det er få udenlandske politikere forundt at blive inviteret til Nordkorea og hovedstaden Pyongyang for at besøge landets styre.

For det russiske medlem af det højreorienterede parti LDPR Anton Morozov samt to andre russiske politikere lykkedes det imidlertid fra den 2. til den 6. oktober i år.

Og det er foruroligende nyt, Anton Morozov kan bringe med ud af landet, særligt for USA.

Politikeren bekræfter nemlig det, som amerikanerne længe har forudset og frygtet - at Nordkorea forbereder affyringen af et missil, der kan ramme USA.

»De er ved at forberede nye tests af langtrækkende missiler. De viste os endda matematiske beregninger, som ifølge dem beviser, at deres missiler kan ramme USA's vestkyst,« siger Anton Morozov ifølge The Guardian.

Ifølge Anton Morozov kan testen blive udført »i den nærmeste fremtid«.

»Generelt virkede de ganske krigeriske,« siger han.

Han opfordrer derfor »alle involverede parter« i konflikten til at arbejde hurtigt og effektivt for at forhindre en »vidtrækkende militær aktion«.

Den amerikanske efterretningstjeneste CIA har man i løbet af ugen varslet, at Nordkorea kunne være på vej med en stor missiltest omkring den 10. oktober.

Her fejrer styret sig selv og skabelsen af det parti, der - som det eneste - hersker i landet gennem leder Kim Jong-un.

»Så vær klar ved jeres telefoner den dag,« sagde Yong Suk Lee, vicedirektør i CIA's »Korean Mission Center« under en konference i Washington i denne uge.

CIA: Kim Jong-un er ikke skør - han ønsker at herske i lang tid og dø fredfyldt i sin seng

Anton Morozovs LDPR-parti bakker op om præsident Vladimir Putins tilgang til Nordkorea-konflikten.

Rusland har tættere forbindelser til Nordkorea end de fleste andre store nationer, selvom Putin også har fordømt Nordkorea atomvåbenprogram.

Han har tidligere anklaget USA for at forsøge at skabe et regimeskifte i Nordkorea, hvilket ifølge ham vil »udløse kaos«.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her