International

34 personer dømt for attentatplan mod Erdogan på luksushotel

Planer om at dræbe Tyrkiets præsident under sidste års militærkup koster 34 personer fængsel på livstid.

I alt 43 ud af 47 personer blev dømt for at have været involveret i aktionen mod Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan. Arkivfoto: Lefteris Pitarakis/AP

34 personer er blevet idømt fængsel på livstid i Tyrkiet for at have planlagt et attentat på Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Attentatet mod præsidenten skulle have været gennemført på et luksushotel under kupforsøget i Tyrkiet midt i 2016.

De 34 personer er hver især blevet idømt fire livstidsdomme, oplyser den statsejede tv-station TRT Haber.

Det er den strengest mulige straf under tyrkisk lov.

Blandt de fængslede er den tidligere brigadegeneral Gokhan Sahin Sonmezates, der var anklaget for at være hjernen bag attentatplanen.

I alt 43 ud af 47 personer blev onsdag dømt for at have været involveret i aktionen mod præsident Erdogan.

De fleste af de dømte er soldater, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Imamen Fethullah Gülen, der betragtes som en af Erdogans ærkefjender, er anklaget in absentia, men han modtog ikke sin dom onsdag.

Han beskyldes af den tyrkiske regering for at have stået bag kupforsøget.

Retssagen mod de involverede har været i gang siden 20. februar og er foregået i byen Mugla i den sydvestlige del af Tyrkiet.

Mugla ligger tæt på det luksushotel, som Erdogan flygtede fra, inden det blev stormet af soldater i forbindelse med kupforsøget.

Det mislykkede militærkup kostede 249 personer livet, og de tyrkiske myndigheder har svoret, at de vil stille alle de involverede til ansvar.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her