International

Irma har efterladt sig et spor af ødelæggelse

Orkanen Irma bevæger sig igennem det caribiske øhav på sin vej mod Florida.

Orkanen Irma er i øjeblikket på vej gennem det caribiske øhav.

Onsdag ramte den blandt andet øerne Barbuda og St. Martin, for derefter at sætte kursen mod Jomfruøerne, Puerto Rico, Cuba og den amerikanske stat Florida.

Indtil videre meldes der om flere omkomne på de to øer.

Det hollandske luftvåben har taget billeder af St. Martin, som viser "enorme ødelæggelser". Også folk på Twitter deler billeder fra før og efter orkanen ramte.

Hoteller langs kysten har fået revet deres tage af, palmetræerne er strippet i stormen og terrasser ved swimmingpools er blevet dækket af sand.

I et havneområde er skibscontainere strøet rundt på må og få som legoklodser. Lystbåde ligger hulter til bulter i en lille havn, nogle på siden, nogle på hovedet.

Billederne ovenfor er taget på øen St. Martin, hvor omtrent 95 procent af øens bygninger er blevet ødelagt eller beskadiget af den kraftige storm.

Torsdag har Irma ramt Puerto Rico.

Her melder myndighederne om, at mere end 900.000 indbyggere står uden elektricitet, og at næsten 50.000 ikke har adgang til vand.

Med vindhastigheder på op mod 300 kilometer i timen er Irma en af de stærkeste storme, der nogensinde er blevet registreret i Atlanterhavet.

Se også, hvordan Irma destruerede den berømte lufthavn på St. Martin, fanget af et webkamera, der også måtte bukke under for vindens magt:

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her