International

Militærtræning for børn

I Ukraine er børnenes almindelige sommerlejr byttet ud med rifler og krigsøvelser.

I Ukraine er børnenes almindelige sommerlejr byttet ud med rifler og krigsøvelser.

Børnene på den militære sommerlejr på vej gennem en forhindringsbane, som en del af deres træning. Foto: Efrem Lukatsky / AP

Konflikten i Ukraine går ind på sit tredje år. Nogle forældre er så bekymrede, at de sender børnene på sommerlejr, hvor de kan lære at kæmpe mod de pro-russiske seperatist soldater.

En instruktør viser børnene, hvordan man går til angreb. Foto: Efrem Lukatsky / AP

Næsten 10.000 er blevet dræbt i kampene mellem russiske seperatister og Ukraines hær i den østlige del af landet. På trods af en officiel våbenhvile er der stadig meldinger om døde og sårede på daglig basis.

Børnene har ikke rigtige våben, men derimod modeller af de rigtige våben lavet af træ. Foto: Efrem Lukatsky / AP

De frivillige medlemmer fra Azov brigaden har alle kæmpet ved den østlige front, og er kendt for deres højreorienterede synspunkter. De har arrangeret 2 ugers sommerlejr, hvor 850 børn over hele Ukraine har deltaget i militærtræning.

Der trænes både i eksercits og forståelse for militære kommandoer. Foto: Efrem Lukatsky / AP

Azov er en del af det ukrainske hjemmeværn og var oprindelig finansieret af oligarken Ihor Kolomoisky.

Medlemmerne af brigaden er blevet beskyldt adskillige gange for at have overtrådt menneskerettighederne i kampzonen i den østlige del af Ukraine. Human Rights Watch og Amnesty International har modtaget beskyldninger om tortur og andre overgreb fra troværdige kilder.

Udover de militære færdigheder står der også hård fysisk træning på programmet. Foto: Efrem Lukatsky / AP

Træningen af børnene bærer præg af en nationalistisk tankegang. Lederne af Azov brigaden har dog fornylig afvist beskyldninger om neo-nazistiske synspunkter.

”Ukraine, heltenes hellige moder, kom ind i mit hjerte”, synger de 100 børn med deres knyttede næver hvilende på brystet, mens det ukrainske flag bliver hejst. Foto: Efrem Lukatsky / AP

Børnene trænes i at rede deres seng så hurtigt som muligt. Foto: Efrem Lukatsky / AP

De mange beskyldninger har dog ikke afholdt forældre fra at betale cirka 800 kr, for at børnene kan blive undervist af veteraner fra østfronten.

”Børnene bliver stærkere og mere disciplinerede her”, siger Iryna Shvets, som er mor til en 13 årig dreng i lejren.

Det er 2 uger med hård fysisk træning. En mor er på besøg i lejren og holder om sin søn. Foto: Efrem Lukatsky / AP

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her