*

International

Verdens kraftigste raket skal affyres til november

Falcon Heavy kan løfte 54 ton, svarende til et fyldt Boeing 737 passagerfly.

SpaceX vil affyre verdens kraftigste raket, Falcon Heavy, til november. Det skriver raketfirmaets berømte direktør, Elon Musk, på Twitter.

Når Falcon Heavy affyres, vil den blive den kraftigste operationelle raket i verden. Den er kun overgået af Saturn V-raketten, der sidst fløj i 1973, da den skulle løfte Apollo 17 ud i rummet på dens vej mod Månen.

Rigmanden Musk erkender: Mars-raketter er svære at bygge

Falcon Heavy kan løfte 54 ton, svarende til et fyldt Boeing 737 passagerfly. Den kan løfte mere end dobbelt så meget som den næstkraftigste raket på markedet, Delta IV Heay, og det kan den gøre til en tredjedel af prisen, hævder SpaceX.

Elon Musk vil flytte dig og din bil rundt med 200 km/t i tunneler - og har nu gjort noget ved det

Testflyvningen af Falcon Heavy skal bane vej for, at den kan bruges kommercielt i 2018. Elon Musk har dog ikke forventninger om, at det vil lykkes raketten at komme i kredsløb om Jorden.

Faktisk vil den entreprenante direktør være tilfreds med, at raketten kommer i luften uden at forårsage skader på affyringsfaciliteterne. Det sagde han tidligere på måneden til en konference omkring rumfart, ifølge Techcrunch.  

Falcon Heavy skal på sigt være med til at fragte en eventuel bemandet mission til Mars.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Israel efterlyser opbakning fra EU

Hvis Iran fortsætter med at etablere sig militært, bliver situationen eksplosiv, lyder budskabet fra Israel. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes mandag med EU’s udenrigs- og udviklingsministre i Bruxelles.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her