Australsk delstat overvejer at pålægge Airbnb-udlejere bøder ved ubehøvlede gæster

Regeringen i den australske delstat New South Wales er ved at diskutere en lang række indgreb og sanktioner over for kortsigtede udlejningsportaler som Airbnb.

Artiklens øverste billede
Naboer til udlejede Airbnb-hjem klager over gæster, der bruger boligerne til vilde, højlydte fester. Arkivfoto: Lærke Posselt

Australske borgere, der i en kortere eller længere periode udlejer deres private hjem til larmende lejere gennem udlejningsportaler som Airbnb, kan muligvis se frem til sanktioner.

Det sker som en del af et større indgreb i og regulering af det kortsigtede - og tiltagende - lejemarked, som regeringen i den australske delstat New South Wales netop er ved at diskutere og forhandle på plads.

På dagsordenen er bl.a. forslaget om, at udlejerne skal kompensere sine naboer, hvis lejerne på nogen måde har været til gene under deres besøg. I planen, der diskuteres af regeringen, hedder det, at værten skal betale en »skadesskat« til dem, der har været berørt af gæsternes opførsel.

I værste tilfælde skal udlejeren desuden kunne få et midlertidig forbud mod at leje sit hjem ud.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt Daily Mail.

Ifølge mediet kommer forslaget, efter at antallet af klager den seneste tid har været stigende. Airbnb indførte i fjor en funktion, der gør det muligt for naboer til udlejede boliger at indgive klager, og det har flere utilfredse naboer gjort brug af.

Klagerne omhandler bl.a. gæster, der bruger de private boliger til polterabender eller andre vilde fester med høj musik, råb, drukspil og sex.

Planen indeholder samtidig også forslag om, at udlejeren skal betale ekstra afgifter, når boligen lejes ud gennem Airbnb, lige som den indeholder et forslag om, at der skal indføres loft over antallet af dage, en privat bolig må udlejes.

Derudover er det også på den australske regerings dagsorden, hvorvidt der skal indføres udlejningslicenser, som værterne skal ansøge om, hvis de ønsker at leje deres bolig ud.

Reguleringerne vil angiveligt ikke blot begrænse sig til Airbnb, men også kunne udbredes til andre udlejningsportaler såsom Stayz.

Ca. 40.000 ejendomme i New South Wales er ifølge News.com.au opført på Airbnb, mens det gælder 26.000 i nabodelstaten Victoria.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen