International

Trump giver canadiske universiteter medvind

Udenlandske studerende søger i højere grad mod Canada i år.

De canadiske universiteter oplever større medvind hos de udenlandske ansøgere. Arkivfoto

Det kan mærkes hos de canadiske universiteter, at Donald Trump i januar blev valgt som præsident i nabolandet, oplyser BBC.

Canadas universiteter har nemlig i år modtaget en langt større bunke ansøgninger fra udenlandske ansøgere i forhold til tidligere. F.eks. har University of Toronto modtaget 20 pct. flere udenlandske ansøgere end tidligere. Derudover har universitetet modtaget 57 pct. flere ansøgninger fra indiske ansøgere.

Ligeledes fik Wilfried Laurier University en stigning på 32 pct. og McMaster University fik 32 pct. flere udenlandske ansøgere. Begge er beliggende i Ontario i Canada. I forvejen er der mere end 350.000 udenlandske universitetsstuderende i Canada.

Ifølge The Atlantic var der i marts allerede et tydeligt fald i antallet af udenlandske studerende, der søgte mod amerikanske universiteter. En undersøgelse hos de amerikanske universiteter viste, at fire ud af 10 amerikanske universiteter fik færre internationale ansøgninger.

Ny undersøgelse efter Trumps tiltrædelse: Synet på USA er forværret i mange lande

Præsident Donald Trump har gjort sig kendt for sin stramme udlændingepolitik, og det kan de canadiske universiteter måske nu høste frugterne af ved at tage imod de internationale studerende med mere åbne arme.

»Begivenheder i både USA og Storbritannien har givet genklang rundt omkring i verden. Det får folk til at genoverveje nogle ting,« siger Ted Sargent, professor ved University of Toronto til BBC.

Ifølge Ted Sargent, der også er ansvarlig for universitets internationale indsats, kan Brexit også have sendt nogle studerende i retning af Canada. Derudover er der i Canada mulighed for både fransk- og engelsksproget undervisning, samt lavere skoleudgifter i forhold til USA.

Det kan dog have været en dyr forretning, som USA mister til de nordlige naboer, oplyser BBC. Hvert år bidrager de udenlandske universitetsstuderende med i alt 36 mia. dollars til den amerikanske økonomi i form af både skoleudgifter samt de studerendes forbrug, mens de opholder sig i landet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her