International

Ruslands Lavrov finder kritik af Trumps søn latterlig

Det er forbløffende, hvordan seriøse personer kan gøre et muldvarpeskud til et bjerg, siger russisk minister.

Foto: AP

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger onsdag, at det er latterligt, at den amerikanske præsident Donald Trumps ældste søn kritiseres for et møde med en russisk advokat, som i e-mails havde antydet, at hun lå inde med følsomme informationer om Hillary Clinton.

»Det her er potentielt landsforræderi«

I en reaktion på de mange beskyldninger om russisk indblanding i den amerikanske valgkamp siger Lavrov, at han gerne vil se "i det mindste en kendsgerning", som beviser, at Rusland forsøgte at blande sig i den demokratiske proces i USA.

- Jeg har nu til min overraskelse hørt, at en russisk advokat, en kvinde, og Trumps søn, er blevet stærkt kritiseret for at have mødtes. Det er for mig at se helt vildt, siger Lavrov, som onsdag holdt pressemøde i Bruxelles.

- Hvis en eller anden person taler med en advokat, hvad skulle det så skabe af problemer eller trusler? Jeg kendte ikke til dette. Jeg har netop hørt det i tv, siger han.

Trump bakker sønnen op midt i »historisk heksejagt« og anklager medierne for at opdigte kilder

De e-mails, der foreligger om mødet, anses af Trumps kritikere for at være de hidtil mest konkrete beviser til en underbygning af påstandene om, at Trumps valgstab bød russisk indblanding i valgkampen velkommen.

Lavrov tager afstand fra mediernes store interesse i sagen.

- Det er forbløffende, hvordan seriøse personer kan gøre et muldvarpeskud til et bjerg, siger han.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her