International

Borgmester kalder London-hændelse for et »rædselsvækkende terroristangreb«

Politiet mistænker indtil videre en enkelt gerningsmand.

En 48-årig mand, som førte varevognen, blev holdt tilbage af civile på hændelsesstedet og blev efterfølgende anholdt. Foto: Tim Ireland

Borgmesteren i London, Sadiq Khan, har udsendt en udtalelse, hvor han omtaler nattens hændelser i storbyen som et »rædselsvækkende terroristangreb« og et »bevidst angreb på uskyldige«.

Politiet har oplyst, at en mand blev erklæret død på stedet, samt at otte personer er såret, efter en varevogn kort efter midnat kørte ind i fodgængere ved en moské natten til mandag.

London-påkørsel efterforskes som potentielt terrorangreb: En mand er dræbt og otte personer såret

»Vi kender endnu ikke de fulde detaljer, men det var klart et bevidst angreb på uskyldige londonere, hvoraf mange var i gang med afslutte bønner i den hellige Ramadan-måned,« skriver Sadiq Khan på Facebook.

Politiet har dog endnu ikke bekræftet, om der er tale om et terrorangreb. Den britiske premierminister, Theresa May, sagde mandag morgen, at politiet behandler hændelsen nær Finsbury Park som »et potentielt terrorangreb«.

Khan fortæller, at der er sat ekstra politi i gaderne for at sikre lokalsamfundet og særligt de personer, som lige nu afholder Ramadan. Ifølge den amerikanske tv-station MSNBC har man også i New York sendt betjente ud til lokale moskéer efter angrebet.

En 48-årig mand, som førte varevognen, blev holdt tilbage af civile på hændelsesstedet og blev efterfølgende anholdt. Den seneste melding fra politiet er, at der foreløbigt ikke er andre mistænkte i sagen.

Varevogn påkørte fodgængere nær moské i London - én er død

Den britiske premierminister, Theresa May, indkalder mandag morgen til møde i regeringens sikkerhedsudvalg.

»Politiet har bekræftet, at dette bliver behandlet som et potentielt terrorangreb. Jeg vil afholde et akut møde senere på morgenen. Alle mine tanker går til de kvæstede, deres pårørende og beredskabstjenesten på stedet,« siger May i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Ifølge Muslim Council of Britain, der er en paraplyorganisation for muslimske foreninger i Storbritannien, påkørte varevognen en gruppe mennesker tilknyttet en moské ved Finsbury Park. Der ligger to moskéer inden for få meter i nærheden af Finsbury Park; The Muslim Welfare House på Seven Sisters Road og Finsbury Park Mosque på St. Thomas's Road.

Det førstnævnte muslimske kulturcenter, der også indeholder en moské, har udsendt en udtalelse, hvor den fordømmer enhver hadhandling, der forstyrrer et fredeligt og tolerant lokalsamfund.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Gør din computer hurtigere med en simpel oprydning
Er din computer blevet langsommere med tiden, findes der nemme løsninger, som kan komme problemet til livs. Læs computereksperternes råd her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her