*

International

»Frygtelig naturkatastrofe i Nuugaatsiaq«

En indbygger i Uummanaq-området har filmet de omfattende ødelæggelser.

Det er endnu ikke af- eller bekræftet, om der skulle være døde eller sårede som følge af jordskælvet og den efterfølgende tsunami i Grønland. Men på videoen herunder anes det, hvor hurtigt vandet pludselig stiger, og hvilke ødelæggelser det kan forårsage:

Lars Løkke meddelte søndag middag via Twitter, at han havde talt med Kim Nielsen, formand i det grønlandske landsstyre, Naalakkersuisut, for at udtrykke sin sympati.

Fra De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) lyder det, at der stadig kan komme efterskælv i regionen.

»Men det første skælv er altid det største,« siger seniorforsker Trine Dahl-Jensen til TV2.

Indbyggerne i området skal søge væk fra kysten og mod højderne, hvis de hører en sirene.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: ”Julehilsen til Grønland”
Niels-Jørn Jakobsen, Viborg
DR’s traditionsrige ”Julehilsen til Grønland” sendes i år for 85. gang, og som sædvanlig ved jeg af erfaring, at mange grønlændere og danskere, især de af os, som har arbejds- og/eller familiemæssige relationer til den store ø deroppe i nord, ser frem til denne juleoplevelse, der trækker på følelserne.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her