Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
International

Merkel: Paven opfordrer mig til at kæmpe for Paris-aftalen

Den tyske kansler mødte lørdag Pave Frans.

Pave Frans i selskab med den tyske kansler, Angela Merkel, under lørdagens møde i Vatikanet. Foto: L'Osservatore Romano/Pool Photo via AP

Der blev ikke kun tid til udveksling af gaver og gensidig ros, da pave Frans lørdag mødtes med den tyske kansler, Angela Merkel.

Under det 40 minutter lange møde gav paven nemlig kansleren en klar opfordring i forhold til den globale klimaaftale, der blev indgået mellem verdens lande i Paris 2015.

Trump vil huske pavens ord til ham efter møde i Vatikanet

En aftale, der forpligter landene til at reducere CO2-udledningen, og som præsident Donald Trump har varslet, at USA vil træde ud af.

Ifølge Merkel opfordrede pave Frans hende til at kæmpe videre for at holde liv i Paris-aftalen og andre internationale samarbejdsaftaler.

Vatikanet har bekræftet, at mødet blandt andet handlede om kampen mod klimaforandringer foruden fattigdom, sult og terrorisme.

Alle udfordringer bliver bedst løst gennem internationale aftaler, hvor landene ikke lader sig adskille, men prøver at finde gensidige kompromisser, ifølge paven.

Donald Trump var i slutningen af maj ligeledes på besøg hos paven, der dengang gav ham flere bøger, blandt andet om klimaet.

»Jeg kommer til at læse bøgerne«, forsikrede Donald Trump, der samtidig slog fast, at mødet var gået godt.

»Tak, jeg vil ikke glemme, hvad De har sagt«, sagde han til paven uden at gå i detaljer om, hvad der var blevet diskuteret på mødet.

Mens Donald Trump har slået fast, at annulleringen af klimaaftalen fra Paris vil sikre amerikanske arbejdspladser i kulminer, i olieindustrien og i bilfabrikkerne samt muligheden for at opnå en mere retfærdig klimaaftale, har verdensledere som Frankrigs Emmanuel Macron skoset beslutningen.

Alle verdens store aktører har lovet at gå videre med Paris-aftalen uden USA.

Under lørdagens møde mellem pave Frans og Angela Merkel udtrykte paven samtidig sin sorg over, at den tidligere tyske kansler Helmut Kohl døde fredag.

Pave Frans til Melania Trump: »Hvad giver du ham at spise?«

Kansleren, der blandt andet tjente under den tyske genforening i 1990, blev af paven betegnet som en »stor statsmand«, der kæmpede for at forene sit land og kontinent.

Samtidig vil han bede for, at Gud ville sikre Kohl »en evig glæde og liv i Himlen«.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her