*

International

Engelsk politi: Vi har foretaget »betydelige« anholdelser efter Manchester-angreb

Efterforskningen skrider frem, lyder det fra politiet i byen.

Otte personer er blevet anholdt efter mandagens bombeangreb i Manchester. Blandt de otte anholdte er den formodede gerningsmands brødre og far, men det er endnu ikke oplyst, hvad de otte er blevet anholdt for. Foto: Joe Giddens

Det engelske politi får gradvist et større og større overblik over bombeangrebet, der fandt sted mandag aften i Manchester, da den amerikanske popstjerne Ariana Grande spillede til en koncert i Manchester Arena.

Bombeangrebet har kostet 22 menneskeliv, og gerningsmanden er selv ankommet ved angrebet. I alt har 116 personer modtaget behandling på hospitalerne i Manchester-området, mens 23 fortsat er i kritisk tilstand. Det oplyser de britiske sundhedsmyndigheder, NHS, torsdag i en pressemeddelelse.

I forbindelse med efterforskningen har det engelske politi torsdag anholdt to personer, hvilket bringer antallet af afholdte op på otte.

Fra Ian Hopkins, der efterforsker sagen for politiet i Manchester, lyder det, at anholdelserne kan have en vital betydning for efterforskningen.

»Anholdelserne, vi har foretaget, er betydelige, og de første undersøgelser af lokaliteter har afsløret ting, som vi mener er meget vigtige for vores undersøgelse,« siger Ian Hopkins ifølge The Guardian.

De engelske myndigheder mistænker 22-årige Salman Abedi for at stå bag angrebet. Det står endnu ikke klart, hvad gerningsmandens motiv var, men Islamisk Stat har hævdet, at han handlede på deres vegne, hvilket dog ikke er bekræftet fra officielt hold.

Politiet i Manchester mener, at gerningsmanden ikke selv lavede bomben, der gik af. Af den grund søger politiet stadig efter bombemageren, lyder det både fra politiet og indenrigsminister Amber Rudd.

Blandt de otte anholdte er den formodede gerningsmands brødre og far, men det er endnu ikke oplyst, hvad de otte er blevet anholdt for.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her