*

International

Trump - nu med pas i hånden

Den amerikanske præsident tager på sin første rejse ud af landet de næste par dage.

Efter at have modtaget en lang række udenlandske ledere i Det Hvide Hus siden sin indsættelse i januar, rejser Donald Trump nu ud af landet for første gang.

Rejsen går til Saudi Arabien, hvor han de næste to dage skal mødes med landets ledere samt ledere fra andre lande i regionen. Det ventes, at han vil underskrive adskillige handels-, sikkerheds- og samarbejdsaftaler med regionens ledere.

Kampen mod Islamisk Stat og en fredsaftale i Mellemøsten står øverst på dagsordenen, når præsident Donald Trump fredag slipper væk fra de hjemlige problemer og indleder sin første udlandsrejse med besøg hos USA’s nærmeste allierede i Mellemøsten, Saudi-Arabien og Israel.

Med stop i Saudi-Arabien, Israel og senere Rom former USA’s præsidents første udlandsrejse sig som en symbolsk fredsmission til hjemstederne for de tre verdensreligioner.

»Tolerance er en hjørnesten for fred,« fastslog Trump, da han løftede sløret for rejsen, der efter Mellemøsten og et møde med pave Frans i Vatikanet går videre til møder i Nato og EU-hovedkvarteret i Bruxelles for at slutte med et G7-møde på Sicilien.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her