International

Lottomillionærs søn brugte over 13 mio. kr. og trak sin far i retten for at få flere penge

En dommer har afvist, at et britisk millionærpar er forpligtet til at sørge for deres voksne søn resten af livet.

Dave Dawes og hans 43-årige kone Angela vandt i 2011 den tredje største lotterigevinst i britisk historie i EuroMillions. Arkivfoto.

Et britisk ægtepar er ikke forpligtet til at dele deres store lottogevinst med deres voksne søn.

Det har landsretten i London netop afgjort i en opsigtsvækkende sag, skriver The Guardian.

Sønnen, den 32-årige Michael Daves, trak nemlig sin far og stedmor i retten for at få mere ud af den 756 mio. kr. store præmie, som parret vandt i lotteriet EuroMillions i 2011. Der var dengang tale om den tredjestørste britiske lotterigevinst nogensinde.

Lottokupon købt i Vejle har udløst danmarkshistoriens næststørste lottogevinst

Michael Daves fastholdt, at han var blevet lovet af sin far, at han aldrig skulle mangle penge igen. Sønnen havde dog et noget større forbrug end forventet. Inden for den første måned, efter pengene var tikket ind på faderen Dave Dawes og stedmor Angela bankkonto, fik sønnen foræret 8,7 mio. kr., men de penge fik hurtigt ben at gå på.

Manden brugte ca. 4,7 mio. kr. på et hus i Portsmouth, hvor han boede. Derudover forærede han omkring 2 mio. kr. til sine venner og sin kærestes familie og sagde sit velbetalte job inden for it-branchen op. Han og hans kæreste spenderede på et tidspunkt over 260.000 kr. om ugen - heriblandt 8.700 kr. om ugen på dagligvarer.

Således var millionerne sluppet op i løbet af blot en måned, hvilket overraskede faderen, som dog blev ved med at overføre penge til sin søn. Under retssagen kom det frem, at den 32-årige i alt fik næsten 1,6 mio. pund - svarende til 13,9 mio. kr.

569.000.000: Vinderen af rekord-gevinst er fundet

En dag lukkede vinderparret dog for pengesluserne. I 2013 kaldte stedmoren til familiemøde. Her besluttede parret at betale noget af sønnens og hans partners gæld, og slog samtidig fast, at han ikke ville få udbetalt flere penge i fremtiden. Ved en senere lejlighed forlangte sønnen imidlertid at få yderligere 43 mio. kr. og beskyldte forældrene for arrogance og manglende generøsitet, da de afslog.

Siden har de ikke været på talefod, og dommeren så altså ingen grund til at give Michael Daves medhold. 

»Michael fik penge nok til at leve et komfortabelt liv, men valgte af sine egne grunde ikke at udnytte den mulighed. Derfor afviser jeg kravet,« sagde dommeren.

Dave og Angie Dawes fik stor opmærksomhed, da de i 2011 stod offentligt frem med nyheden om gevinsten. De har delt nogle af pengene med deres nærmeste og har foræret omkring 260 mio. kr. væk til familiemedlemmer og tætte venner. Derudover har de doneret penge til velgørenhed.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Hold computeren sund: Undgå at hente disse programmer
Er din computer langsom, så hold dig fra at hente diverse optimeringsprogrammer, lyder rådet fra computerekspert. De har alligevel ingen virkning, siger han. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her