International

Guterres: Krigsforbrydelserne fortsætter i Syrien

FN vil have fastslået, hvem der står bag det formodede kemiske angreb i Syrien, siger FN's generalsekretær.

Det formodede kemiske angreb med flere end 70 dødsofre viser, at krigsforbrydelserne fortsætter i Syrien.

Det siger FN's generalsekretær, António Guterres, ved ankomsten til den store konference om Syrien, der finder sted i Bruxelles onsdag.

- De forfærdelige begivenheder i går viser desværre, at krigsforbrydelser fortsætter i Syrien, og at den humanitære folkeret krænkes hyppigt, siger generalsekretæren.

Guterres er foreløbig tilbageholdende med at udpege de ansvarlige bag det formodede angreb.

Men han siger, at FN vil have fastslået, hvem der står bag de forbrydelser, der finder sted i Syrien. Generalsekretæren udtrykker "tillid til, at FN's Sikkerhedsråd vil leve op til sit ansvar".

Mindst 72 civile, heriblandt 20 børn, meldes dræbt i tirsdagens formodede giftgasangreb, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Onsdag morgen meddelte Rusland, at giftgasserne tilhørte oprørsgrupper, som opbevarede de kemiske våben i et depot, der blev bombet af den syriske regerings kampfly tirsdag.

I Tyrkiet siger landets sundhedsminister, Recep Akdag, at Tyrkiet ser tegn på, at der var tale om et kemisk angreb.

Han uddybede ikke oplysningen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

FN's Sikkerhedsråd, hvor Rusland er et af de faste medlemmer med vetoret, har hasteindkaldt sine medlemmer til møde om sagen onsdag.

USA, Frankrig og Storbritannien har fremlagt et udkast til en resolution med krav om en tilbundsgående undersøgelse af de seneste begivenheder i den oprørskontrollerede by Khan Sheikhoun.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her