*

International

Undersøgelse: Danmark halter efter Paris-klimamål

Danmark kategoriseres som "ringe" i ny undersøgelse.

Undersøgelsens helt klare bundskraber, Polen, får blot scoren 2 ud af 100, hvilket ifølge organisationen skyldes en støtte til skovbrug og kulkraftværker. Foto: Mark Schiefelbein/AP

Danmark - og en række andre europæiske lande - holder ikke, hvad de lovede til klimakonferencen i Paris i 2015, hvis man skal tro en ny undersøgelse, som Carbon Market Watch står bag. Det er en organisation, der bl.a. jævnligt undersøger den globale kulstofudledning.

Carbon Market Watch har lavet en liste, der kortlægger hvilke lande, der lykkedes bedst med at holde de løfter, de indgik i forbindelse med klimatopmødet i 2015.

Fakta: Det siger de om klimaaftalen i Paris

På listen ligger Danmark nummer 14, mens Sverige, Tyskland og Frankrig - i nævnte rækkefølge - tager de tre topplaceringer.

Mens listens duks, Sverige, får bedømmelsen »god« samt scoren 67 ud af 100, scorer Danmark blot 20 på skalaen. Det resulterer i en bedømmelse, der kategoriseres som »ringe« af organisationen. 

Listens helt klare bundskraber, Polen, får blot scoren 2 ud af 100, kategoriseret som »meget skidt,« hvilket ifølge organisationen skyldes støtte til skovbrug og kulkraftværker. Den samme tendens gør sig gældende for lande som Spanien og Italien, der begge ligger på en delt andensidsteplads blandt EU-landene.

Fra Femke de Jong, der er EU-politisk direktør for Carbon Market Watch, lyder der ovenpå undersøgelsen en kritik mod unionens poltikere.

»EU-politikere, der portrætterer sig som klimaledere, bør leve op til deres løfter ved at lukke smuthuller i EU's centrale klimalov og vise mere ambition,« siger Femke De Jong ifølge The Guardian.

Undersøgelsen baserer sig på udtalelser fra embedsmænd samt erklæringer, der er blevet forelagt Europa-Komissionen, hvorefter disse informationer er blevet krydstjekket med repræsentanter fra hvert land, der er med i undersøgelsen.

Carlos Calbo Ambel, en talsmand for organisationen Transport & Enviroment, der har medfinansieret rapporten, mener ligeledes, at undersøgelsens resultater er kritisable, da den angiveligt er et udtryk for, at en række EU-lande forsøger at snyde sig til et bedre klimaresultat, lyder det fra talsmanden til The Guardian.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her