*

International

Ikea vinder stor designpris for sine flygtningetelte

Genbrugeligt plastik, eget solpanel, kun 68 komponenter og plads til en hel familie. Ikeas telt til flygtninge får hæder.

Ikeas "Better Shelder"-telte er hjem for mere end 150 familier på den græske middelhavsø Lesbos. Foto: Better Shelder

Ikea-fonden har sammen med FN udviklet et telt til flygtningelejre. Teltet er nemt at slå op, der er elektricitet, og der er plads til en familie på fem. Teltet har netop vundet designprisen Beazley Design of the Year Award. Det skriver CNN.

16.000 af teltene er blevet leveret til flygtningelejre i lande som Irak, Djibouti, Grækenland og Niger, hvor de bruges til hjem, klinikker og kontorer. Teltene har fået navnet "Better Shelter".

»Better Shelter tackler en af de helt store udfordringer lige nu: at skaffe husly til en exceptionel situation forårsaget af vold eller katastrofer,« siger jurymedlem og professor i moderne design ved Kingston University i London, Jana Sholze, ifølge CNN.

Better Shelder-teltet fra IKEA. Det tager cirka fire timer at slå teltet op. Men så kan der også bo en hel familie. Foto: Jonas Nyström

Hver femte asylansøger melder sig som uledsaget barn

»(Better Shelder, red.) er ikke bare godt design. Sikre materialer og sikker distribution gør projektet relevant og endda optimistisk. Det er et vidne om designs mulighed for at besvare de udfordringer, vi står overfor, og endda det at gøre noget ved dem,« siger Jana Sholze.

Blandt tidligere års vindere af Beazley Design of the Year Award er en mikrochip, der kan hjælpe menneskelige organer, en kaffekop, der kan bruges i rummet og Heydar Aliyev Centret i Azabaijans hovedstad, Baku.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her