Fakta: Her er de vigtigste beslutninger på Nato-topmødet
Vigtigste beslutning på Nato-topmødet er udstationeringen af fire fremskudte bataljoner i medlemslande i øst.
Natos stats- og regeringschefer har fredag og lørdag holdt topmøde i Warszawa.
Her er et overblik over de vigtigste beslutninger, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og de øvrige Nato-ledere har truffet:
* Nato vil udstationere fire fremskudte bataljoner på samlet op mod 4.000 soldater i Estland, Letland, Litauen og Polen.
* Storbritannien skal lede Nato-bataljonen i Estland. Canada skal lede bataljonen i Letland, Tyskland tager føringen i Litauen og USA i Polen.
* Danmark deltager med op mod 200 soldater i et let motoriseret kompagni sammen med Storbritannien i Estland. Også Frankrig er med i Estland.
* Nato overtager kontrollen med amerikanskbygget missilskjold. Det skal beskytte Europa mod raketter affyret fra såkaldte slyngelstater.
* Et cyberangreb kan - ligesom angreb til lands, til vands og i luften - udløse Nato-pagtens artikel fem. Den fastslår, at et angreb på ét medlemsland er et angreb på alle.
* Nato og EU vil samarbejde tættere i kampen mod cyberangreb, maritim sikkerhed og hybride trusler. Det er forsøg på at destabilisere en stat uden at føre egentlig krig.
* Nato bekræfter sit mål om, at alle medlemslande skal bruge to procent af bruttonationalproduktet på forsvar i 2024.
* Men efter blandt andet dansk pres skal der fremover også fokuseres på, hvordan landene bruger pengene, og ikke blot hvor mange de bruger.
* Nato-landene vil fortsætte med at træne og støtte de afghanske sikkerhedsstyrker økonomisk frem til 2020.
* Natos Awacs-fly skal fra tyrkisk og internationalt luftrum hjælpe den USA-ledede koalition i kampen mod Islamisk Stat. Det skal ske ved at overvåge situationen i Syrien og Irak.
* Nato vil begynde at oplære irakiske officerer i Irak i stedet for som hidtil alene i Jordan.
* Nyt mandat til Natos 15 år gamle antiterroroperation "Active Endeavour" i Middelhavet.
* Under det nye navn "Sea Guardian" skal Nato-operationen være bedre i stand til med efterretninger og overvågning at støtte EU's "Operation Sophia". Eksempelvis mod menneskesmuglere ud for Libyen.
* Nato lover fortsat støtte til det urohærgede Ukraine og vil udbygge det politiske og praktiske samarbejde yderligere.
* Natos stats- og regeringschefer holder topmøde i Bruxelles næste år.
* Det kommer til at foregå i alliancens nye hovedkvarter, der ventes taget i brug i begyndelsen af 2017 efter store forsinkelser på byggeprojektet.
/ritzau/