*

International

Europas avisforsider sørger over de dræbte i Bruxelles

Sorg, ødelæggelse og lidelse er rammen om de europæiske forsider dagen derpå for terroen i Bruxelles.

Tirsdagens terrorangreb på den belgiske hovedstad har sat sine tydelige aftryk på de europæiske aviser, der både har ryddet forsiderne og avissiderne for at gøre plads til terrorhandlingerne i Bruxelles, som menes at være udført af personer med tilknytning til Islamisk Stat (IS).

Her er et udvalg af forsider fra dagens europæiske aviser.

Jyllands-Postens egen forside bruger det billede, der i går gik hele verden rundt. Billedet er taget umiddelbart efter de to eksplosioner i lufthavnen i Bruxelles. Både Politiken og flere internationale medier har ladet dette billede stå som illustrationen på terroren den 22. marts 2016.

JP

En af de stærkeste og mest skræmmende forsider dagen efter terroren i Bruxelles står den franske avis Libération for. Avisen lader et billede af overlevende, der går på skinnerne efter angrebet på den belgiske metro, fortælle det hele - kun med teksten »Bruxelles 22. marts 2016«.

Libération

Terrorangrebet har ryddet forsiderne i hele Europa. Således også på den britiske kæmpe, The Guardian, som har brugt samme billede som Jyllands-Posten på forsiden. Med teksten »Det, vi frygtede, skete«, rammer den britiske avis angrebet ind.

Guardian

Også i tabloidpressen har begivenhederne den 22. marts ryddet alt andet indhold. Den britiske tabloidavis, Daily Mirror, har brugt det overvågningsbillede, som belgisk politi offentliggjorde tirsdag.

Billedet viser angiveligt de tre hovedmistænkte, som i dag er blevet identificeret som brødrene Khalid og Brahim El Bakraoui. Den tredje skulle være Najim Laachraoui (til højre på billedet), som menes at være en af mændene bag Paris-angrebene i november.

Daily Mirror

I Belgien skiller forsiden på avisen HBvL sig ud. Med en fuldstændig sort baggrund og datoen for terrorbombningerne farvet i gul og rød, illustrerer avisen de tre farver i det belgiske nationalflag. Teksten »En sort dag (red.)« er reaktionen på terroren.

HBvL

En anden, stor belgisk avis, De Tijd, hører til blandt de mest makabre avisforsider i Europa. Et gråtonet billede af den bombede og smadrede metro med teksten »Aldrig mere sikkert (red.)«.

De-Tijd

Ligesom den belgiske avis har Berlingske valgt at rydde på forsiden med et helbillede helbillede.

Berlingske

Lidt anderledes har Berliner-avisen B.Z. valgt en mere prokerende tone som reaktion på terroristernes handlinger. Med tesksten »Hvad vi har at sige til morderne« stående henover den berømte, belgiske statue Manneken Pis, vælger avisen at gå atypisk til værks i dækningen af terroren.

B.Z.

Den polske avis, Exens, forside hører til blandt de mest rørende og flotte. Avisens anderledes tilgang til forsiden har også fået mange rosende kommentarer med sig på Twitter. På forsiden lyder rubrikken: »Vi er alle Bruxelles (red.)«.

Exen

Terroren er også nået over Atlanten og har ryddet forsiderne på de amerikanske dagblade. Her er det  The Washington Posts forside onsdag.

WP

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her