International

Nikolaj Nørlund: David Bowie fortsatte med at være mystisk til det sidste

Han lærte mig at vælge det skæve og det uventede, siger musikeren Nikolaj Nørlund.

Den verdensberømte sanger og musiker David Bowie er søndag død af kræft.

Med sine mange stilskift er David Bowie gennem tiden ofte blevet kaldt en kamæleon, og han har været en stor inspiration for mange kunstnere verden over.

Video: David Bowie er død

En af dem er den 50-årige danske musiker Nikolaj Nørlund, der første gang stiftede bekendtskab med David Bowie, da han var 8 år gammel. Lige siden har han været stor fan.

»Der er ikke nogen, som har haft så stor en betydning for mig som David Bowie. Han lærte mig at vælge det skæve og det uventede,« siger han.

De kendte hylder Bowie »Han gav os magi til et helt liv«

For Nikolaj Nørlund er det nærmest umuligt at fremhæve enkelte sange eller album fra den engelske kunstner, som han er dybt fascineret af. Men han prøver alligevel.

»Jeg har tænkt over, hvordan et så komplekst værk som "Hunky Dory" tilbage fra 1971 alligevel gik direkte ind i hjertet og i hovedet på mig i så tidlig en alder. Jeg tror, at jeg blev draget af det gådefulde og mystikken, som ramte alle folk uanset alder på det tidspunkt,« siger han.

Generelt fremhæver Nikolaj Nørlund de uventede valg, og det at søge den anden løsning, selvom en masse menneske går den modsatte vej. 

»Det fortsatte han med indtil det sidste. Det er jo ikke fordi, det mystiske er væk med hans seneste album "BlackStar", som udkom i fredags, som jo om noget er mystisk. Det er fantastisk, som han er omgivet af myter,« siger Nikolaj Nørlund.

Ifølge den danske musiker har David Bowies karriere betydet kolossalt meget for musikhistorien.

»Det er da klart, at David Bowie har betydet ekstremt meget for musikhistorien, og det gør altid ondt, når en af de store forsvinder. Han efterlader sig et kæmpe værk, som der nu er sat et punktum for,« mener Nikolaj Nørlund.

Hvilket Bowie-album er din favorit? Du kan stemme hvert album op og ned på listen, som viser jp.dk-brugernes foretrukne rangordning.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her