*

International

Mand mistænkt for at ville smugle flygtning til Sverige i stjålen dansk gummibåd

To mænd er anholdt af svensk politi, der mistænker den ene for at ville søge asyl i landet.

I farvandet mellem Helsingør og Helsingborg stoppede den svenske kystvagt kort før kl. 3 natten til søndag to personer i en gummibåd, der menes at være blevet stjålet i Helsingør.

Begge mænd er sigtet for tyveri, og politiet mistænker den ene mand for at ville smugle den anden ind i Sverige. Det skriver den svenske avis Svenska Dagbladet.

Sverige presser på for skærpet dansk kontrol mod Tyskland

Svensk politi fandt to mænd på båden, en af dem uden gyldig id, på vej til byen Domsten uden for Helsingborg.

"Vi har en mistanke om, at han er kommet til Sverige for at søge asyl," siger Kim Hild, pressetalsmand for Skåne Politi.

Den person, der havde et norsk id på sig, er 24 år. Den anden person siger ifølge Helsingborgs Politi, at han er født i 1988 og kommer fra det sydlige Irak.

Begge mænd skal nu afhøres af politiet.

Forsvarets søredningstjeneste oplyser, at man natten til søndag opdagede båden og informerede svenskerne herom.

"Vores udkigsstation i Hellebæk får øje på en meget lille gummibåd, der uden lys har kurs mod Sverige. Derefter kontakter vi de svenske myndigheder, som så kan pågribe personerne," siger vagtholdslederen til Ritzau.

Natten til mandag den 4. januar indførte Sverige id-kontrol, der pålægger alle skibs-, tog-, og bustransportører at tjekke deres passagerer for gyldigt id. Hvis de ikke har id på sig, bliver de afvist.

Dermed kan bl.a. asylansøgere uden gyldige id-papirer ikke rejse ind i Sverige på lovlig vis.

Hændelsen er umiddelbart det første eksempel på, at en asylansøger forsøger at nå til Sverige via Øresund efter id-kontrollen, hvis den pågældende person vitterligt er asylansøger, oplyser Skåne Politi.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Blog: Gør det rigtige: Send regeringen på wellness-ophold

Annika Smith
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her