International

Tibetanske flag mødte kinesisk præsident

Den kinesiske præsident blev modtaget af højtråbende demonstanter - og tibetanske flag - da han ankom til den engelske hovedstad

Det var med heste, guldkareter og smil, da den engelske dronning kom kørende i den kongelige karet.

Med sig i kareten havde hun den kinesiske præsident, der under sit besøg i England forventes at skrive under på flere skelsættende kontrakter om kinesiske investeringer i Storbritannien.

Men ikke alle i England var lige glade for besøget. Flere hundredevis af demonstranter protesterede uden for Buckingham Palace, hvor dronningen bor.

Den meget larmende gruppe aktivister protesterede mod Kinas undertrykkelse af menneskerettighederne, og de vinkede med tibetanske flag og bannere, da kareten rullede ind.

Anderledes gik det til, da den kinesiske præsident besøgte Danmark:

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kommentar: Tibetsagen er en forsmag på, hvad der er i vente
Jacob Mchangama
Tibetsagen er mere end blot en isoleret juridisk-politisk skandale. Den afspejler et Vesten, der er blevet svagere over for andre globale aktører.
Tibet-sagen
Forsiden lige nu
Om temaet

Hvem bad politiet gribe ind overfor en gruppe Tibet-aktivister under kinesiske statsbesøg – og dermed krænke deres ytringsfrihed? Blev der efterfølgende bevidst løjet om ordren, så både Folketinget, domstolene og befolkningen i tre år har fået urigtige oplysninger? Det er hovedspørgsmålene, som politiklagemyndigheden, domstolene og en undersøgelseskommission nu skal afdække i den såkaldte Tibet-sag. Sagen, der startede med små tibetanske flag, men som har udviklet sig til en skandale.

Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her