International

Tyrkisk militær og Islamisk Stat i åben kamp ved grænse

Soldater fra Tyrkiet skyder ind over grænsen til Syrien mod militante fra Islamisk Stat.

Tyrkiske soldater er i direkte skudveksling med militante fra Islamisk Stat nær grænsebyen Kilis, bekræfter tyrkiske myndigheder.

En tyrkisk soldat er dræbt i skudvekslingen, og en anden er såret.

- Tyrkiske soldater har besvaret skud fra den syriske side af grænsen. Der er skudt fra et område, hvor Islamisk Stat holder til. Kampene er fortsat i gang, siger en militærkilde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Landets luftvåben sender kampfly på vingerne over området, oplyser militæret.

Uroen er taget til de seneste dage i grænseregionen efter et blodigt selvmordsangreb i byen Suruc mandag.

32 personer blev dræbt og 100 såret af bomben, som regeringen i Ankara kalder et "terrorangreb".

I andre byer i det sydøstlige Tyrkiet er tre politibetjente blevet dræbt af skud i forskellige angreb onsdag og torsdag.

Lokale medier rapporterer, at kampene pågår tæt på landsbyen Elbeyli, der ligger øst for Kilis.

Hæren har sendt forstærkninger til Kilis de seneste uger.

Allierede i den transatlantiske forsvarsalliance, Nato, har længe udtrykt bekymring over kontrollen med grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.

Frygten går på, om den blodige konflikt i regionen, hvor kurdere kæmper mod militante fra Islamisk Stat, kan bryde ud på den tyrkiske side af grænsen.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Her kommer fremtidens urørte skove

Eksperter og naturfredningsfolk jubler over, at regeringen nu udpeger godt 13.500 hektar skov, der fremover vil få lov at stå urørt. Her skal insekter, svampe samt andet kryb og kravl have lov at regere uhindret.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her