International

Tyrkiet vil sende zeppelinere op efter nyt politidrab

På blot to dage er tre politibetjente dræbt i det sydøstlige Tyrkiet, hvor en voldsom bombe dræbte 32 mandag.

En tyrkisk politimand er skuddræbt og en anden såret i den tyrkiske by Diyarbakir, hvor hovedparten af indbyggerne er kurdere.

Drabet sker dagen efter, at to tyrkiske politifolk blev skudt og dræbt i den sydøstlige by Ceylanpinar, der ligger tæt på den syriske grænse.

PKK (Kurdistans Arbejderparti) tog onsdag skylden for det angreb.

Serien af angreb på myndighederne blev tilsyneladende udløst af et blodigt selvmordsangreb mandag i Suruc, hvor flere end 30 mennesker mistede livet - blandt de dræbte var kurdere.

Angreb mod tyrkisk politi fortsætter: En betjent dræbt

Tyrkiske myndigheder har sagt, at Islamisk Stat stod bag mandagens angreb. Både landets premierminister og præsident har sagt, at det var et terrorangreb.

De seneste dages uro i den sydøstlige del af landet giver bekymring for, om krigen i Syrien er ved at sprede sig til den anden side af grænsen.

PKK har sagt, at onsdagens drab var "hævn" for angrebet i Suruc, hvor selvmordsbomben førte til, at myndighederne har sikret grænsen til Syrien yderligere.

De fleste af de dræbte i Suruc var i gang med at planlægge en hjælpeaktion til den syriske by Kobani, som sidste år var under belejring af Islamisk Stat. Byen blev siden befriet af de kurdiske indbyggere.

Tyrkerne overvejer ifølge medier i landet dels at sende zeppelinere i luften, der skal overvåge grænsen, dels at opføre en høj mur.

Der er også planer om at opføre to hegn på hver side af en vej, hvor militæret skal patruljere. Der skal også opstilles tårne til overvågning, skriver avisen Hürriyet. Nogle steder vil man grave voldgrave.

I dag er grænsen visse steder nem at passere, da der kun er et hullet hegn mellem de to lande.

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, mødes senere torsdag med sikkerhedschefer for at diskutere, hvad man skal gøre.

PKK er skuffede over den manglende støtte fra tyrkiske myndigheder i kampen mod Islamisk Stat.

Også i forholdet mellem Tyrkiet og USA har der længe været spændinger omkring den fælles fjende Islamisk Stat.

Regeringen i Ankara har imidlertid ifølge Hürriyet omsider givet amerikanerne grønt lys til at benytte luftbasen Incirlik i kampen mod IS i Syrien.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her