International

Jubel i Irak: Vigtig sejr over Islamisk Stat

Landets regeringshær melder om godt nyt i kampen mod IS, der har besat store dele af Irak og Syrien.

Der blev offentliggjort nye optagelser fra Irak mandag, der viser dagens voldsomme angreb mod Islamisk Stats styrker.

Iraks regering kunne samtidig oplyse, at den strategisk vigtige landsby al-Boajeel er blevet befriet fra Islamisk Stat. Det betegnes som en stor succes på vejen mod at tilbagevinde selve Tikrit, hvor Islamisk Stats soldater nu er presset helt tilbage, ifølge Iraks myndigheder.

Islamisk Stat erobrede Tikrit og en lang række andre byer i den store offensiv over sommeren sidste år, og omkring en tredjedel af Irak og Syrien er stadig under ekstremisternes kontrol.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FOTOSERIE: Da USA invaderede Irak
De ikoniske billeder fra Irak krigen i 2003 ligger stadig helt fremme på nethinden. Måske huskes bedst et World Press Photo prisvindende billede med den tilbageholdte far, der bag pigtråd og med hætte over hovedet trøster sin søn. Eller måske billedet af de amerikanske soldater, der holder rygepause i Saddam Husseins palads. Du kan her gense de ikoniske øjeblikke fra dengang.
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her