Store demonstrationer i Europas gader
Bølgerne er gået højt 1. maj. I Tyrkiet måtte politiet ty til vandkanoner og tåregas.
Det er ikke kun danskerne, der har brugt 1. maj til at udtrykke deres utilfredshed med politikerne.
Titusinder af europæere valgte at oversvømme gaderne med protester og bannere.
I Grækenland blev tog- og færgeafgange aflyst på grund af en 24 timers strejke, hvor også hospitals- og bankansatte deltog.
"Vores budskab i dag er meget klart: Det er nok med den politik, som rammer folk og gør de fattige endnu fattigere," sagde en strejkende til nyhedsbureauet Reuters.
Istanbul lukket ned
I Tyrkiet måtte politiet affyre vandkanoner og tåregas ind i en mængde af demonstranter i det centrale Istanbul.
Allerede tidligt i morges blev tusindvis af tyrkiske politifolk udstationeret rundt omkring i byen, mens flere protesterende forsøgte at storme politiets barrikader.
Istanbul er på nuværende tidspunkt nærmest lukket ned. Trafikken er blevet begrænset, og offentlig transport til den populære turistdestination Taksim Square er suspenderet.
Undergrundsbaner, metrobusser og færgeruter, der forbinder byens europæiske del med den asiatiske del, er også sat på standby.
Høje priser og arbejdsløshed
I Spaniens to største byer, Madrid og Barcelona, har tusindvis af demonstranter været på gaden for at udtrykke deres utilfredshed over skyhøje priser. Mange af demonstranterne bar skilte med teksten: "Brød og husly til fair priser!"
En 37-årig skolelærer fra Madrid udtalte til CNN, at spanierne ikke har lyst til at fejre 1. maj, fordi arbejdsløsheden er så høj, og at "regeringen burde skamme sig."
I 2007 - før finanskrisen ramte - var 1,9 mio. spaniere arbejdsløse. Det tal er nu oppe på 6,2 mio.
Også i Italien, Frankrig og Rusland meldes der om adskillige 1. maj-demonstrationer.
Globale protester
Det er dog ikke kun europæerne, der har været på barrikaderne i dag.
I Cambodjas hovedstad, Phnom Pehn, marcherede fabriksarbejdere gennem gaderne med krav om højere løn og bedre arbejdsforhold, mens filippinske arbejdere i Manila forlangte, at regeringen styrker deres rettigheder.
80 lande verden over markerer 1. maj.