Muslimer arresteret for bombeattentaterne i Manila

Filippinske soldater angreb torsdag morgen et muslimsk samfund i udkanten af Manila og arresterede en gruppe beboere, som beskyldes for at stå bag weekendens bombeattentater.

Forsvarsminister Orlando Mercado sagde til nyhedsbureauet Reuters, at de arresterede bliver afhørt, men ville ikke afsløre hvor mange, der er tale om. Tidligere torsdag meddelte landets politichef Panfilo Lacson, at politiet havde identificeret op mod 12 mistænkte.

Ifølge radiostationen dzMM blev 17 beboere taget med af soldaterne.

Bomberne har øget spændingen i landet, der i forvejen er præget anklagerne mod præsident Joseph Estrada om bestikkelse, korruption og forræderi mod offentligheden.

Det filippinske parlaments underhus Repræsentanternes Hus besluttede i forrige måned at stille Estrada for en rigsret i Senatet.

Den fem bomber, der eksploderede på forskellige offentlige steder i lørdags, har dræbt mindst 17 mennesker og 120 andre blev kvæstet.

Den politiske opposition har tidligere anklaget tilhængere af Estrada for at have stået bag attentaterne i forsøget på at aflede den offentlige opmærksomhed fra rigsretssagen.

Manila var også skudsmål for en række bomber sidste år. Militæret beskyldte den gang muslimske rebeller for at stå bag attentaterne i deres kamp for en uafhængig islamisk stat i den sydlige del af landet.

Mere end 20 medlemmer af den Moro-islamiske befrielsesfront, MILF,

blev arresteret efter bombeattentaterne men blev senere løsladt. MILF nægtede at have noget med dem at gøre.

/ritzau/Reuters

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen