Fire dræbt af terrorbombe på tyrkisk feriested

En kvindelig irsk turist var blandt de fire personer, der blev dræbt lørdag ved et formodet terrorangreb mod en minibus i den tyrkiske by Kusadasi, oplyser en tyrkisk embedsmand til det franske nyhedsbureau AFP.

En rådgiver for viceguvernøren for Kusadasi identificerer det irske offer som en Tara Whaley. Samtidig oplyste rådgiveren, at en anden af de dræbte er en tyrkisk statsborger. De øvrige to dræbtes identitet eller nationalitet var ikke blevet fastslået.

Recep Tayyip Erdogan, Tyrkiets premierminister, betegnede eksplosionen i det yndede feriemål som en "terroraktion". Samtidig meddelte tv-stationen NTV, at der var tale om et selvmordsattentat begået af en kvinde.

Mindst 14 personer blev såret ved eksplosionen. Ifølge det britiske udenrigsministerium er der seks britiske statsborgere blandt de sårede. Fem af disse er alvorligt såret, oplyste en talskvinde for udenrigsministeriet i London til AFP.

Det var en lokal minibus, der blev brugt til at køre fra byen til en nærliggende strand, som blev ramt af eksplosionen kl. 10.45 lokal tid. Eksplosionen fandt sted, netop da minibussen passerede en statue af det morderne Tyrkiets grundlægger, Mustafa Kemal Atatürk.

For en uge siden blev 20 mennesker såret ved en bombeeksplosion i Cesme, et andet populært feriemål i Tyrkiet. Her tog en kurdisk oprørsgruppe, der kalder sig Kurdistans Befrielseshøge (TAK), skylden for bomben. TAK har også taget skylden for et bombeattentat i netop Kusadasi i april, da en politimand blev dræbt.

TAK er en militær gren af Kurdistans Arbejderparti (PKK).

PKK indledte i 1984 en væbnet kamp mod den tyrkiske stat i kampen for et kurdisk hjemland. Flere end 30.000 mennesker, langt de fleste kurdere, er blevet dræbt i denne konflikt.

Eksplosionen i Kusadasi kom i øvrigt ikke længe efter, at fire mennesker omkom, da en udflugtsbåd med turister forulykkede ud for et andet feriested i Tyrkiet, nemlig Alanya.

Ifølge myndighederne var båden overfyldt og havde 150 mennesker om bord. Båden sejlede mod en klippe natten til lørdag, og mindst fire tyrkiske turister druknede. Tre andre ombordværende var lørdag middag fortsat savnet. Flere end 20 mennesker måtte på hospitalet. Det var uklart, om der var udenlandske turister på båden.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen