Dansk hoteldrøm skyllet i havet

En kendt og elsket personlighed fra Sri Lankas hotelverden, danskeren Per Goodman, er død, efter at flodbølgen ramte øens østkyst med voldsom kraft.

Den danske hotelmand var sammen med hustruen, Merete Scheller, på arbejde i deres livsværk, Stardust Beach Hotel i Pottuvil, da flodbølgen ramte hotelkomplekset.

Ifølge en beretning på hotellets hjemmeside fra tv-journalisten Jens Nauntofte, som er nær bekendt af hotelparret, reddede Merete Scheller sig ud ad et vindue og op på taget i parrets privatbolig, da vandet steg med enorm hastighed. Hotellet blev ramt af seks-syv flodbølger i intervaller på en halv til en hel time. Per Goodman blev sidst set ved hotellets toilette. Hans lig blev onsdag fundet fem kilometer fra hotellet. Fem ansatte på hotellet savnes og frygtes også dræbt.

Kendt og afholdt

Stardust Beach Hotel var kendt over hele øen som et unikt hotel med et fremragende køkken trods sin afsides beliggenhed på østkysten ved en af verdens fem bedste surf-strande. Gæster fra hele verden vendte gang på gang tilbage til den familieagtige varme hos Per Goodman og Merete Scheller, og på hotellets hjemmeside strømmer medfølelse og støtte fra mange nationer ind til Merete Scheller, som er i sikkerhed hos venner i byen Kandy midt på øen. Især er der mange hilsener fra de tusindvis af danskere, der gennem årene har været gæster hos det kendte hotelpar, som havde brugt 25 år på at opbygge deres drøm af et hotel.

Merete Scheller har endnu ikke været ude ved det ødelagte hotel, fordi en bro, der giver adgang over områdets ferskvandslagune til hotellet, er skyllet bort.

Skaderne på østkysten er i det hele taget meget voldsomme. Langs hele kysten er landsbyer med fattige kystfiskere skyllet i havet, og tabstallene er enorme. Alene i det nærliggende Ampara-distrikt savnes over 9.000 personer, oplyser lokale kilder, og i en række byer kendes tabene endnu ikke, fordi det ikke har været muligt at komme frem til dem.

soren.munch@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen