Det kan tage uger før nødhjælp når frem i Indonesien

Hundredtusinder af indoneseres liv står på spil efter naturkatastrofen ved Det Indiske Ocean, men det kan tage "uger", før nødhjælpen når frem til svært tilgængelige områder i den ramte provins Aceh, advarede FN lørdag.

FN og andre hjælpeorganiosationer har tidligere advaret om, at de nødstedte risikerer at dø, hvis ikke hjælpen i form af rent vand, mad og medicin når frem i løbet af få dage.

Men chefen for FN's koordinationsgruppe i Indonesien, Michael Elmquist, siger nu, at en mængde praktiske problemer med koordinering og infrastrukturen i området gør det umuligt at nå frem med nødhjælpen.

- Det vil komme til at tage uger, før vi når ud til alle de isolerede områder, siger Elmquist efter at have afsluttet en rundrejse i Aceh-provinsen.

- Det er en bekymring, og vi forsøger desperat at gøre, hvad vi kan, for at finde måder til at etablere fordelingssystemer i Banda Aceh.

På spørgsmålet, om det ikke reelt er en dødsdom for en del af ofrene for jordskælvet og flodbølgen i Aceh, siger Elmquist: - Jeg håber det ikke. Jeg håber, at folk vil finde måder at skaffe sig vand og mad på, men det er indlysende en situation, vi ikke er glade for.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen